Nå allierer spillgigantene seg mot dårlig oppførsel på nettet

Over 30 selskap i kampen mot trakassering.

22. mars 2018 16:04

(PressFire.no): Spillselskap som Blizzard Entertainment og Riot er vanligvis konkurrenter, men nå går de sammen i kampen mot trakassering og krenkende oppførsel på nettet. Samarbeidet har de døpt Fair Play Alliance.

Må ikke starte på ny

Målet er blant annet å bedre forstå spillmiljøene på nettet og belyse problemene rundt oppførselen til enkelte type spillere. På den måten må ikke nye spill og aktører heller ikke starte helt på bunnen av når de lanserer nye spill.

Det er i anledning spillkonferansen GDC at alliansen blir kunngjort og det blir i samtidig holdt flere foredrag rundt emnet i San Francisco denne uken.

I sitt åpningsforedrak skal Dr. Kimberly Voll fra Riot ha fortalt at flere av disse utfordringene i dag er svært skremmende, rapporterer Kotaku.

Har gjort mye dumt

Hun skal videre ha innrømmet at Riot har en lang historie med feiling på dette området, men at også det var poenget. «League of Legends» er kjent for å ha svært røft klima for spillerne.

Ifølge Voll har de gjort mye dumt, men også lært masse.

Bare å finne ut hva «respekt mellom spillere» er en utfordring, på grunn av de kulturelle forskjellene rundt omkring i verden, sa Voll i sitt foredrag.

Blizzard er et annet selskap som har tatt oppførsel i sine spill på alvor, hvor de det siste halvåret har satt i gang en rekke tiltak og ba miljøet om å drive litt selvransakelse.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3