Ubi-sjef Yves Guillemot har grunn til å smile.

(PressFire.no): Vivendi-marerittet til Ubisoft er over, det meldte selskapet i en aksjonærmelding i natt.

De siste årene har det franske medieselskapet forsøkt å utføre en såkalt fiendtlig overtagelse av Ubisoft, der de sakte, men sikkert, har kjøpt opp eiendeler i spillselskapet. Før dagens hendelser eide de 27,3 prosent av aksjene.

Det er farlig nære 30-prosents-regelen som eksisterer i Frankrike. Den sier at, om du kjøper 30 prosent av et selskap, så du gi et ytterligere bud på samtlige aksjer. Dermed var det mange som så for seg at Vivendi kunne komme til å kuppe hele greia innen kort tid.

Men slik blir det altså ikke. Vivendi har nå gått med på å selge seg helt ut av Ubisoft til en prislapp på rett over nitten milliarder kroner.

Aksjene deres selges til flere av de eksisterende aksjonærene. For eksempel vil Guillemot-brødrene, som startet Ubisoft, kjøpe tilbake 2,7 prosent. De eier dermed 24,6 prosent av de stemmeberettigede aksjene.

Ubisoft selv kjøper tilbake 8,1 prosent, mens ytterligere åtte prosent blir lagt ut på salg for øvrige småaksjonærer.

Samtidig kommer det noen nye aksjonærer inn i Ubisoft. Ontario Teachers, et av verdens største investorfond med dype røtter i Canada, kjøper 3,4 prosent av aksjene.

Det kinesiske gigaselskapet Tencent kjøper de resterende fem prosentene som blir igjen av Vivendi, men nå har Ubisoft lært leksa nå der kommer til store medieselskaper – Tencent har signert avtaler om at de ikke kan øke eierandelen i selskapet.

Samarbeidet med kineserne, som fra før eier «League of Legends»-skaper Riot, halvparten av Epic Games og en rekke andre spillselskaper, skal også være en katalysator for Ubisoft i Kina, melder selskapet i en pressemelding.

Tencent skal gi ut, markedsføre og drifte en rekke av Ubisofts spill på det gryende spillmarkedet der, i årene som kommer.

Vivendi har forøvrig også signert papirer som nekter dem å kjøpe Ubisoft-aksjer i fem år.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer