Tim Schafer hedres med ærespris under årets BAFTA-utdeling

Sammen med Ridley Scott.

21. februar 2018 14:18
Må ta på finstasen igjen.

(PressFire.no): Tim Schafer skal motta den æresfylte BAFTA Fellowship-prisen i april. Schafer står bak spill som «Monkey Island», «Day of the Tentacle», «Full Throttle» og «Grim Fandango».

Prisen deles ut til personer som har hatt «fremragende prestasjoner innenfor bevegelige bilder», og Schafer er én av to mottakere i år – sammen med filmregissør Sir Ridley Scott.

- Jeg er overrasket, ydmyk og beæret over å få Fellowship-prisen i år, sier Schafer i en uttalelse.

- BAFTAs støtte til dataspill har hatt en ekstremt positiv påvirkningskraft, og jeg er veldig takknemlig for å bli anerkjent med denne prisen.

Han blir dermed den åttende personen innenfor spill som har fått prisen. Tidligere har utviklere som Will Wright, Shigeru Miyamoto, Nolan Bushnell, Gabe Newell og John Carmack mottatt æresprisen.

Prisen har blitt delt ut siden 1971. Den første som mottok den var Alfred Hitchcock. Prisen har primært gått til personer innenfor film- og tv-industrien, men siden 2007 har også dataspill-industrien vært med.

(Toppbilde: Eva Kristin Thomsen)

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3