Skal ha arrestert 120 kinesere for å utvikle jukseverktøy for «PUBG»

1,5 millioner kontoer er stengt.

16. januar 2018 16:44

(PressFire.no): Juksing i «Playerunknown’s Battlegrounds» er et problem – et stort problem.

I en artikkel hos Bloomberg kommer det fram at svimlende 1,5 millioner kontoer allerede har blitt stengt som følge av juksing – noe som i teorien utgjør hele seks prosent av hele spillerbasen.(Man må nesten regne med at mange av jukserne oppretter flere kontoer.)

- Skremmer bort nybegynnerne

Det enorme antallet juksere har blitt en utfordring for veksten av spillet - ifølge analytiker Kim Hak-joon fra Kiwoom Securities skremmer de bort nye spillere.

- Juksere skremmer for det meste bort nye brukere, og uten nytt tilskudd av nye brukere vil ikke «PUBG» klare å vedlikeholde suksessen og bli en langvarig hit, heter det.

En graf fra Steamspy som viser hvor mange som har kjøpt spillet den siste tiden viser også at ganske få av dem har blitt faste spillere – av de 5,1 millioner solgte eksemplarene siden 1. desember er det bare 131 000 av dem som spiller daglig.

Den nye partneren til Bluehole som skal ta spillet til Kina, giganten Tencent, er klar over problemet og har ifølge artikkelen satt i gang tiltak før den offisielle lanseringen senere i år.

120 tatt

Som del av opprenskingen skal rundt 120 personer være arrestert i Kina, og er mistenkt for å stå bak programvare som er utviklet for juksing – blant annet for å se gjennom vegger og såkalt aimbot.

Det hører også med i historien at Tencent forpliktet seg til å jobbe mot juksing i Kina da de gjorde avtale med Sør-Koreanske Bluehole. Den gangen var det rundt 700 000 som var tatt for juksing - det er to måneder siden. 

Bloomberg skriver videre om hvordan de som selger programvaren sikrer seg plasser på listene over de beste spillerne, som igjen inneholder navn til chattesystemer – hvor de selger programvaren fra.

Typiske navn kan være «contact QQ574352672», som ironisk nok pågår i Tencent sitt eget chattesystem.

Her kan du se en kavalkade av juksere:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3