(PressFire.no): Det er i anledning elektronikkmessa CES at grafikkmaestroene i Nvidia kunngjør en ny satsing på svære spill-skjermer.

Satsingen har de døpt BFGD (Big Format Gaming Display) og måler hele 65 tommer med 4K-oppløsning.

I kunngjøringen mener Nvidia at dagens store tv-er ikke er godt egnet for spilling, fordi de ifølge spillgrafikkgiganten mangler høy oppdateringsfrekvens (120 hz), etterslep, støtte for HDR fra pc og Nvidia sin bildefrekvensteknologi G-sync.

De nye skjermene, som skal produseres av Acer, Asus og HP, vil alle være stappet med Nvidia-teknologi for å tilby alt dette.

Satsingen er spesielt tilsiktet pc-spilling, men nevner både at Nintendo Switch og andre konsoller vil nyte godt av hvor lite etterslep det finnes i tv-ene. I tillegg nevnes det HDR-fargene i «Forza Motorsport 7» og «Horizon Zero Dawn» vil ta seg godt ut på skjermen.

Ifølge Nvidia er ikke skjermen bare svært godt egnet til spilling, men også film. Blant annet vil skjermen kunne vise i helt korrekt bildeoppdatering – lik den originale filmen eller tv-serien.

I tillegg vil den støtte fargerom-standarden DCI-P3 – som brukes av digitale projektorer i kinosalene.

Skjermene vil også ha innebygget Nvidia Shield (Nvidias Android-basert tv-konsoll-satsing), noe som betyr at de vil ha tilgang til alle tjenester som Shield-systemet tilbyr. Det betyr også at den vil støtte både Google Assistant, Chromecast og visse Android-apper.

Foreløpig er det uklart rundt pris og tilgjengelighet, men det skal være planlagt lansering fra produsentene senere i år.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer