Valve trekker støtte for stor «Dota 2»-turnering i siste liten

Krav om dopingtest trolig grunnen.

7. januar 2018 17:07

(PressFire.no): Valve trekker sin støtte for den Filippinske turneringen Galaxy Battles 2018, det bekrefter de i et offentlig skriv.

- Basert på ny informasjon vi mottatt om regulering av e-sport-spillere som skal inn i Filippinene av myndighetene, har vi bestemt oss for å trekke statusen som en Major-turnering inkludert Pro Circuit-poeng, heter det fra Valve.

- Dette er basert på hva vi føler er urimelige brydd på personvernet til spillerne, noe som er et krav for å komme inn i landet.

Turneringen kan fremdeles bli holdt, men uten offisiell støtte fra Valve. Galaxy Battles er planlaget å gå mellom 15. januar og 21. januar.

Det skal nå jobbes med å finne en ny offisiell Major-kvalifisert turnering.

Dette kommer etter at landet i 2017 anerkjente e-sport-spillere som atleter, noe som også betyr lisenser til utøverne samt krav om dopingtester for å beholde lisensen.

Samtlige utøvere som vil delta i turneringen må derfor gjennom en dopingtest for marijuana og metamfetamin.

Det hører med til historien at Filippinene har svært strenge narkotikalover, hvor smugling blant annet kan resultere i dødsstraff.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3