(PressFire.no): Analyseselskapet Newzoo har publisert sine nye estimater for spillindustrien, og sier at veksten i bransjen er større enn de tidligere har antatt.

Omsetningen i bransjen har vært mye høyere de første tre kvartalene enn analytikerene trodde, og dermed anslår nå selskapet at det bransjen vil omsette for 116 milliarder dollar, eller over 955 milliarder kroner, i 2017.

Det er 59 milliarder enn de anslo tidligere.

Ifølge Newzoo er mobilmarkedet det største, på nesten 419 milliarder kroner. Konsollmarkedet omsetter for nesten 277 milliarder, med pc-markedet hakk i hæl med 268 milliarder.

Til sammen er spillmarkedet i ferd med å innhente langt mer tradisjonelle bransjer. Innen tre til fire år vil spillbransjen gå forbi sportsbransjen, som er estimert til å være verd mellom 1,08 og 1,246 billioner kroner.

Veksten skyldes økt salg over hele linja, men spesielt innenfor e-sport går det raskt nå.

Newzoo estimerer nå at e-sport-delen av bransjen vil være verd 2,5 milliarder dollar (20,7 mrd kroner) innen 2020, noe som er én milliard (8,3 mrd kroner) mer enn de anslo for bare et år siden.

Det er fortsatt et stykke frem til film- og tv-industrien som omsatte for 2,376 billioner i 2015, men spill er rundt dobbelt så stor som musikkbransjen, som omsetter for rundt 415 milliarder kroner.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer