ANAHEIM (PressFire.no): Jeg ble faktisk lurt. Midt under åpningsseremonien til Blizzcon 2017 trodde jeg seriøst at de skulle bygge en vaskeekte fornøyelsespark kalt Blizzard World.

Det hadde vært galskap, så klart. Men nå har jo Nintendo planer om en egen Super Nintendo World i Universal Studios Japan, og jeg satt tross alt på en konferanse som har trukket til seg 35 000 gjester bare for én spillutvikler – så litt galskap er ofte en god strategi i spillverdenen.

Uansett, Blizzard World blir ikke den fornøyelsesparken jeg naivt drømte om i flere sekunder frem til virkeligheten slo inn, men et nytt kart i «Overwatch» som er basert på en fiktiv fornøyelsespark, en ny support-helt kalt Moira og en ny kortfilm om den populære tanken Reinhardt.

Og jeg fikk teste både kartet og Moira i noen intensive kamper under Blizzcon 2017.

 

En fleksibel helt

Nyheten om Moira var uansett midt i blinken, da mange «Overwatch»-spillere har uttrykt høylytte ønsker om en ny support-helt. Hun er en hybrid mellom å være en klassisk healer, og en ålreit angriper når muligheten byr seg.

Ved å holde inne venstre museknapp sender du ut en helbredende gul stråle, og ved å trykke på den høyre sender du ut en lilla stråle som stjeler helsen til motstanderne. Dette kan minne litt om Mercys Caduaeus Staff-egenskap.

Disse grunnegenskapene var enkle å sette seg inn i og bruke, men det å balansere energien vi bruker til å helbrede medspillere viste seg å skape litt trøbbel i kampens hete. Jeg ble rett og slett tvunget til å være mer offensiv enn jeg vanligvis ville vært med support-klasser fordi jeg var avhengig av å suge energi ut av motspillerne.

Dette ble litt problematisk da hun ikke har bevegeligheten til Mercy eller Lucio, eller rekkevidden til Ana. Heldigvis har hun egenskapen Fade, som teleporterer henne noen meter i en retning, som kjapt får henne ut av skuddlinjen.. Den er også nydelig å ha i bakhånd når «Ive got you in my sight» eller «its high noon» ljomer gjennom arenaen, som ofte betyr sikker død om du befinner deg på feil plass.

En tredje egenskap er Biotic Orb, hvor vi kan velge mellom å sende ut en kule som helbreder medspillere eller en som skader motspillerne. De kan minne om Zenyettas Orb of Harmony og Orb of Destruction, men som beveger seg fremover og spretter mellom vegger.

De beveger seg såpass sakte at den virker enkelt for observante motstanderne å unngå i åpne områder, og jeg fikk den egentlig ikke til å fungere skikkelig som noe annet enn en måte å tvinge motspillere ut av trange korridorer. Men jeg ser for meg at gode spillere kan få disse til å sprette perfekt inn til fiendens gjemmesteder.

Hennes ultimate egenskap heter Coalescence, og skyter ut en kontinuerlig stråle som helbreder medspillere og skader motspillere. Denne er selvfølgelig veldig effektiv når med- og motspillere havner i kompakte slag, rundt for eksempel et check point.

Moira virker som en veldig fleksibel support-helt, som kjapt bytter mellom å redde lagkamerater og gjøre livet surt for motstanderne. Men det føles samtidig som en helt som har mer potensial i seg enn det jeg klarte å vri utav henne – jeg tror hun vil vokse sammen med spillere som er villig til å forsøke å mestre henne.

 

Blizzard World

Blizzard World-kartet er gjerne ikke overraskende fullspekket med nostalgi, og har en helt enorm detaljrikdom. Her er det egne områder som er dedikert til «Warcraft», «Starcraft», «Diablo», «Heathstone» og «Heroes of the Storm», med gøyale severdigheter som en Snaxxramas-kafé, Heroes Arcade og en Pylon Terrace-kiosk. De har til og med et eget «Lost and found Vikings»-hittegodskontor.

Dette føles som et komplett sted som jeg gjerne skulle betalt ekte penger for å besøke – om det da ikke var for kuleregnet og de sinna apekattene som deljer løs på hverandre i gatene. Det er egentlig litt synd at disse omgivelsene sløses på et arena-skytespill. I det minste burde Blizzard lage en VR-versjon som vi kan besøke.

Blizzard World er et hybridkart, som starter med en assault-fase, for så å gå inn i en escort-fase om angriperne når målene.

Kartet har naturlige flaskehalser som tvinger frem konfrontasjoner - gater som et akkurat brede nok for Reinharts eller Symmetras skjold, avsatser hvor Widowmaker kan stå og snipe, og sidegater hvor McCree og Reaper kan snike seg inn bak fiendens rekker for å skape «What The Fuck?»-øyeblikk.

 

Gratishelg 17-20 november

Det ble altså ingen Blizzard-fornøyelsespark (denne gang?), men heller et nytt kart og en ny support-helt til «Overwatch». Blizzard World er et nydelig og detaljrikt kart som oser av nostalgi, og Moira virker som en ålreit support-helt som står i en mellomposisjon mellom å kunne gi moderat med healing eller gjøre moderat med skade.

Vi må dessverre vente til neste år før Blizzard World blir tilgjengelig. Men Moira er tilgjengelig på de offentlige testserverne til «Overwatch» allerede nå for de som vil prøve henne, og vil nok bli tilgjengelig for alle i standardspillet om ikke så alt for lang tid. Kanskje i tide til «Overwatch» blir gratis tilgjengelig 17-20 november?

Så får vi se om fan-favorittene Mercy eller Lúcio får seg en velfortjent hvil når hun entrer arenaen.

Reise og opphold er betalt av Blizzard Entertainment.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer