(PressFire.no): Spillgiganten Electronic Arts kunngjør i en pressemelding at de har kjøpt Respawn Entertainment – studioet bak «Titanfall»-spillene.

Electronic Arts har jobbet sammen i en partneravtale om «Titanfall»-spillene, men sikrer seg nå hele studioet.

 

«Titanfall 2».
- Verdensklasse

- Vi har selv sett verdensklasse-kaliber i Respawn som et utviklingsstudio med fantastisk visjon, mye talent og inspirerende kreativt tankesett, sier sjefen for Electronic Arts Andrew Wilson i meldingen.

Videre heter det at de gjennom samarbeidet rundt «Titanfall» hadde en «delt lidenskap for å flytte grenser og levere ekstraordinære og innovative opplevelser for spillerne».

Sjefen for Respawn, Vince Zampella, sier at målet da de startet studioet var å samle noen av de beste i bransjen og være en av de beste utviklerne av innovative spill.

- Vi følte at tiden var inne for å bli med i en bransjeleder som kommer med ressurser og støtte vi trenger for suksess over tid, mens vi kan beholde kulturen og den kreative friheten.

 

Store tall

I avtalen betaler Electronic Arts 151 millioner dollar i rene kontanter – rundt 1,2 milliarder kroner med dagens kurs. I tillegg opptil 164 millioner dollar i aksjer til de ansatte. I tillegg ligger det en resultatbasert bonus verd 140 millioner dollar knyttet til framtidige utgivelser i avtalen.

Det er foreløpig uklart hvilke spill Respawn har i kjøkkenet, men det er kjent at de jobber med et actioneventyr i «Star Wars»-universet. «God of War»-skaperen Stig Asmussen er involvert i prosjektet.

Dette kommer i kjølvannet av at Electronic Arts nylig la ned «Dead Space»-studioet Visceral Games, som også jobbet med et actioneventyr i «Star Wars»-universet.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer