Island-studioet bak «Eve Online» legger ned avdelinger og dropper VR

31. oktober 2017 13:19

(PressFire.no): Det islandske spillstudioet CCP Games har hatt stor suksess med massive og ambisiøse nettspillet «Eve Online», men har slitt med å finne sin neste suksess.

«Dust 514» på PlayStation 3 ble aldri en suksess og nå viser set seg også at VR-satsingen «Eve Valkyrie» ikke har gjort det godt nok.

Studioet kunngjør nå at de stopper all videre satsing på virtuell virkelighet.

Konsekvensene er at avdelingene i Atlanta og Newcastle leges ned, mens avdelingen i Shanghai kuttes. Rundt 100 personer mister jobben.

Hilm­ar Veig­ar Pét­urs­son  forteller til Iceland Monitor (via bit-tech.net) at de nå endrer fokus til pc og mobil, i tillegg til å sentralisere.

Studioet i London ruster nå opp og enkelte personer som mister jobbene sine i studioene som legges ned skal være aktuelle for stillinger i London-avdelingen.

CCP Games legger ikke ballen helt død for vr-spill – de vil fortsette vedlikehold på «Eve Valkyrie».

Det er foreløpig usikkert hvordan dette vil påvirke skytespillet Project Nova, som ble kunngjort i fjor. Tidligere år insisterte CCP Games på at spillet fremdeles var på vei. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3