The Gathering går tilbake til røttene

Lager nytt datatreff på østlandet og Skedsmo - hvor det hele startet i 1992.

22. september 2017 13:10

(PressFire.no): The Gathering er uten tvil Norges største datatreff, og har hatt tilholdssted i OL-arenaen i Hamar i over tjue år. Men det var ikke alltid slik.

I 1992 og 1993 foregikk det hele i Skedsmohallen ved Lillestrøm, og trakk 1100 og 1400 deltakere disse to årene – deretter gikk turen innom Rykkinnhallen et år, så Stavanger, før det hele landet i Hamar og Vikingskipet.

Der har det sydet og godgjort seg helt siden, og det har for det meste vært utsolgt hvert år. Nå «utvider» The Gathering konseptet, og tar steget tilbake til røttene igjen.

«The Gathering: ORIGINS» blir navnet på et nytt datatreff, denne gangen nok en gang i Skedsmo Kommune, på Lillestrøm Varemesse.

Denne gangen går datatreffet i samarbeid med, og arrangeres samtidig som, spillmessen SpillExpo – også Norges største i sitt slag. Betaler du for inngang på datatreffet, får du dermed med inngang til messen ved siden av.

Det blir derimot ikke et enormt treff på skalaen til det «vanlige» The Gathering. Det er planer om å ekspandere også her i fremtiden, men til å begynne med er det begrenset til noen hundre billetter.

- Det blir et mindre dataparty hvor vi vil jobbe for å vise frem røttene The Gathering hadde i Skedsmohallen i 1992, sier leder for treffet, Dawn Patrick-Brown.

Billetter til The Gathern blir lagt ut midnatt til mandag for 995 kroner stykket på GeekEvents, altså med weekend-pass til SpillExpo inkludert.

Her er Dagsrevyen sin reportasje om det første eventet:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3