Slik skal Steam forholde seg til «review bombing»

20. september 2017 11:39

(PressFire.no): Såkalt «review bombing» har blitt et problem for den digitale spillbutikken Steam, og nå setter de i gang tiltak. Det skriver de i et lengre innlegg.

«Firewatch».

Ble rammet

Nylig ble «Firewatch» et nytt offer for dette etter at utvikleren valgte å ta affære for å ta ned en av videoene til YouTube-stjernen Felix «PewDiePie» Kjellberg. Utvikleren ville ikke bli assossiert med Kjellberg etter at han kom med et rasistisk uttrykk i en av sendingene sine.

Det resulterte blant annet i mange negative tilbakemeldinger på Steam, hvor målet er å sabotere for salg.

Vil ikke hindre tilbakemeldinger

Likevel ønsker de ikke hindre brukerne i å bruke meningene sine da det blant annet vil dra med seg uønskede konsekvenser. Derfor er det ikke aktuelt å skru av brukeranmeldelser i perioder, eller å fjerne karakterene på spillene.

De ønsker heller ikke å vekte tilbakemeldingene på en annen måte da de tror det vil skape mindre presise karakterer for alle spill.

Til slutt skal de ha droppet alle tiltak for å endre hvordan brukerne gir tilbakemeldinger, men heller tilby mer informasjon om tilbakemeldingene.

Derfor introduseres nå et histogram som viser et tidsløp for tilbakemeldingene til spillet, hvor du også kan klikke på en gitt tidsepoke for å se på tilbakemeldingene som kom inn i perioden.

Funcom ønsker geografisk inndeling

Såkalt «review bombing» har også blitt et problem for norske Funcom, hvor «Conan Exiles» har fått dårlig tilbakemeldinger i enkelte regioner på grunn av serverproblemer. Sjefen for Funcom, Rui Casais, ønsker derfor at tilbakemeldingene blir avgrenset geografisk.

Casais bruker eksempelet at en i New Zealand kanskje har dårlig kobling til serverne, mens en i Tyskland har kortere vei og en langt bedre opplevelse.

Problemet er ifølge Funcom-sjefen at dette ikke kommer godt nok fram for kundene som leser tilbakemeldingene i Steam.

- Med den kinesiske review bomb-en er dette tilfellet, forteller han til Gamesindustry.biz.

- Dette burde ikke påvirke vestlige spillere, fordi de har ikke dette spesifikke problemet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3