(PressFire.no): Det var spillskaperen Jennifer Scheurle («Earthlight»), som på mikrobloggenettstedet Twitter utfordret andre spillutviklere til å avsløre triks hvor de «manipulerer» spillerne.

De lot ikke vente på seg, og nå har svært mange designhemmeligheter lagt ut til spott og spe.

Målet er ofte å skape mer spenning eller å motivere deg uten at du helt skjønner hvorfor, eller framkalle visse spesifikke følelser.

Blant avsløringen kommer det blant annet fram at enkelte spill lurer deg til å tro at livet ditt henger i en tynn tråd ved at den siste delen at livsindikatoren er drøyere enn inntrykket. «Assassin’s Creed» og «Doom» er blant spillene som bruker dette for å gi deg høyere puls.

Enkelte skytespill gir også den siste kula i magasinet ditt høyere skade, for å gi deg litt større følelse av mestring.

Det kommer også fram at fiendene ikke bare er dårlige til å skyte – de første skuddene er faktisk ment til å bomme på deg, som en liten advarsel til hva som kommer.

I «Half-Life 2» skal gjerder og rekkverk blant annet fungere som magneter for såkalt ragdoll-fysikk, slik at døde fiender oftere faller på dem. Det første «Half-Life»-spillet var det også kun to fiender som faktisk angrep deg – de andre bare endrer posisjoner.

«Far Cry 4» justerer skaden per fiende etter hvor mange som angriper deg og i «F.E.A.R» «bøyes» kuleretningen til å treffe ting som eksploderer.

«Spec Ops: The Line» forandrer på omgivelsene for å forvirre spilleren.

I «Batman: Arkham Asylum» har ikke fiendene muligheten til å snu seg 180 grader, slik at det skal være lettere å snike bak dem.

Lista over småtriks vokser stadig, og du kan følge med på Twitter-tråden for flere designtriks. Det samles også en liste på Reddit.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer