To av Norges største datatreff avlyst

ByLAN og Sørlanet kaster inn håndkleet.

28. august 2017 12:26
ByLAN-forklaringen.

(PressFire.no): To av Norges største datatreff har den siste uka avlyst årets utgaver.

Både Sørlanet i Kristiansand, som skulle gå av stabelen 3. til 6. oktober, og ByLAN i Bergen, 6. til 10. oktober, har fått 2017-utgavene sine avlyst, det melder begge organisasjonene i poster på sosiale medier.

I Bergen er grunnen rett og slett at for få billetter er solgt, der det så langt bare er solgt under en fjerdedel av fjorårets billetter.

- Våre mest optimistiske estimater for antall solgte billetter til ByLAN 2017 viser at vi ikke kommer i nærheten av målsetningen for antall deltagere. I skrivende stund har vi enda ikke passert 200 solgte billetter, skriver styret på treffets hjemmesider.

Det er bare to år siden det var rekordtall for ByLAN, da over 1200 deltakere var på plass i Vestlandshallen.

I tillegg til et enormt fall i billettsalget, påpeker arrangørene at også kostnadene for å drive et stort datatreff har økt jevnt og trutt gjennom årene. Det spekuleres i om en ny modell med mindre og hyppigere datatreff kan være en mer bærekraftig måte å drive ByLAN på i fremtiden.

Lenger sør i landet er det ikke manglende billettsalg som er problemet, men heller at det ikke virker å være plass til datatreffet i Kristiansand.

Sørlanets forklaring.
Sørlanets forklaring.

I en Facebook-post, og på treffets hjemmeside, forklarer styret i Sørlanet at de ikke har greid å komme til enighet med kommunen om leie av Gimlehallen, som har vært hjemstedet til datatreffet siden oppstarten i 2009 – med unntak av i fjor, da arrangementet ble avholdt i Torridal.

- Vi ønsker ikke å flytte arrangementet så langt vekk fra sentrum som Torridal igjen og vi har søkt på hver eneste hall som finnes i kommunen, fra Vågsbygdhallen til den nye hallen på Tveit, uten å få lov til å leie, skriver styret i forklaringen.

De har derimot fått tilbud om å leie Sørlandshallen, men skriver at det ikke var mulig på grunn av økonomiske hensyn.

Både styret til ByLAN og Sørlanet skriver at de ikke gir opp datatreffene for godt, men at de nå heller retter fokuset mot å løse problemene i 2018.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3