Skribenten: - «Half-Life 3» ville ikke vært avslutningen

18. juli 2017 11:57

(PressFire.no): Det ble i fjor kjent at en av hovedmennene bak «Half-Life»-serien, Marc Laidlaw, hadde sagt opp sin stilling i spillgiganten Valve.

I ettertid har både Erik Wolpaw og Chet Faliszek gjort det samme, noe som har tynnet ut håpet om at vi noensinne får mytiske «Half-Life 3».

Laidlaw snakker nå om hvordan det var å jobbe med serien i et intervju med Arcadeattack.co.uk, og hvis det ble et tredje spill så ville det vært viktig for ham å etterlate nok frihet til de som skulle jobbe med serien i ettertid.

- Jeg hadde idéer til «Episode 3». Målet med dem var å ta serien til et sted hvor jeg kunne forlate det og etterlate det til neste generasjon.

- Jeg tenkte aldri så langt framover som «Half-Life 3», med mindre du tenker på «Half-Life 3» og «Episode 3» som det samme.

- Jeg kan si at jeg forventet at hver del ville ha avsluttet uten konklusjon. For alltid, skriver han og avkrefter samtidig ryktene om at det tredje spillet eller «Episode 3» ville avsluttet Gordon Freeman sin historie.

- Min intensjon var at «Episode 3» bare ville satt knute på de løse trådene som var spesifikke til «Half-Life 2». Men det ville avsluttet som «Half-Life» eller «Half-Life 2», med Gordon på et ubestemmelig sted hvor han ventet på det neste spillet til å starte. Så én cliffhanger etter en annen.

Laidlaw vet ikke om det noensinne blir en tredje episode eller et tredje «Half-Life»-spill, men er ganske klar på at han ikke har lyst til å dra tilbake.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3