(PressFIre.no): Den amerikanske spillgiganten Riot Games, som står bak «League of Legends», går nå til sak mot Shanghai Moontoon Technology.

Ifølge Riot Games ligner spillene til Shanghai Moontoon Technology for mye på deres konkurransespill «League of Legends» - som i dag med over 100 millioner spillere tårner som et av det aller med spilte spillene i verden.

 

Sammenligner direkte

Saksdokumentene peker på mobilspillene «Magic Rush: Heroes», «Mobile Legends: 5v5 MOBA» og «Mobile Legends: Bang bang» og hevder de regelrett har tatt elementer fra «League of Legends».

De mener at både figurer, design, kartdesign, enheter, monsterdesign og evner er hentet fra deres eget spill og sammenligner figurene direkte i dokumentene.

Videre hevdes det at Shanghai Moontoon fjernet spillet «Mobile Legends: 5v5: MOBA» når de ble kontaktet av Riot, bare for å gjøre små endringer og laste det opp med nytt navn som «Mobile Legends: Bang bang».

Ifølge Google Play er det mellom ti og femti millioner brukere som har installert «Mobile Legends: Bang bang» på mobilene sine.

 

Truer media og konkurrenter

I en uttalelse på Facebook anklager Moontoon media for å skrive usanne og negative rapporter om «Mobile Legends».

- «Mobile Legends» er det MOBA-spill som er uavhengig utviklet av Moontoon, og rettighetene til merkevaren har allerede blitt registrert og beskyttet i flere land verden over. Moontoon eier rettighetene til merkevaren, skriver de og påpeker at spillet ikke vil bli påvirket av de «uekte rapportene».

Videre truer de med å gå til sak mot media og konkurrenter som sprer «uekte informasjon og rykter».

Det er uklart hvordan rettsprosessen vil foregå da Moontoon er basert i Kina og Riot Games er basert i USA. Noe som kan gjøre saken ekstra spesiell, er at Riot Games eies av den kinesiske spillgiganten Tencent.

Foto: «League of Legends» til venstre og «Mobile Legends» til høyre.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer