(PressFire.no): «Rainbow Six Siege» har vært ute i en stund nå, og har – til tross for at spillet har flydd litt under radaren – etter hvert samlet både et godt rykte og mange spillere.

Noen rusk i systemet har det vært, spesielt på den tekniske siden, og nå varsler Ubisoft at de skal ha en ryddesjau av de sjeldne.

Utviklerne har delt inn året i fire «sesonger», hver med sitt eget tema, nytt kart og utgivelser. Ikke ulikt slik det er gjort med «Overwatch» og «League of Legends», med rank resets og det hele.

Men nå skrapes en hel sesong med nytt innhold, og dedikeres istedet til knallhard spillutvikling.

 

Her er det som skal fikses.
«Operation Health»

Ubisoft dytter nå den planlagte Hong Kong-sesongen sin til august (og sesong tre) og Sør-Korea-sesongen til november (sesong fire, den siste for året). Dermed faller Polen-sesongen (som skulle være i november) helt ut, og kartet som skulle følge med kanselleres.

Det betyr at hele sesong to, altså fra mai ut juli, blir frigjort til å fikse bugs og å forbedre spillet. Ubisoft kaller det like greit «Operation Health».

Utviklerne sier de har fikset på spillet fortløpende siden lansering, men at det nå er så mange ting som burde blitt overhalt at de rett og slett trenger mer fokus og tid. De har vært åpne på hva de ønsker å legge til i dette vinduet.

På serversiden skal de legge til en kjappere ett-stegs matchmaking, få inn dedikerte serveregenskaper som voice chat og party-systemer, og øke tick-rate (hvor ofte serveren oppdateres).

 

Slik blir «Siege»-året.
Polen skrapes

Selve utviklingsopplegget skal også endres, hvor utviklerne skal ha mer kontrollerte former for hvordan de legger ut nye oppdateringer, få bedre muligheter til å skru tilbake endringer som går galt, og ha flere bugfiks-sprinter.

Det er mye koding som skal foregå, med andre ord, og det er sjeldent vi ser utviklere prioritere dette foran å lage mer innhold til spillet for å tekkes fansen. Men når det først gjøres er det forfriskende å se hvor åpne de er på hva som skal gjøres.

I en FAQ postet på bloggen til spillet sier utviklerne at operatørene (de spillbare figurene) som skulle følge med Polen-sesongen likevel vil bli produsert og gitt ut (én i hver av Hong Kong-/Sør-Korea-utvidelsene).

Selv om sesong to ikke vil ha et eget tema eller nytt innhold, vil det likevel komme en restart av rankingen, men det vil ikke komme en balanserings-patch halveis gjennom, slik det har vært før.

Rene kosmetiske gjenstander vil også komme, ettersom folkene som jobber med disse ikke er involvert i kodingen av spillet.

Mer info om denne overhalingen av spillet skal komme 21. mai. Takk for tipset, Erling!

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer