- Spill pc-spillene dine på Switch og Xbox One

Utvikler sier beta-test av strømmeapp kommer neste måned.

24. april 2017 13:19

(PressFire.no): Strømming av pc-spill kan snart komme til Switch og Xbox One, via en kommende app for konsollene. Det melder utviklerne av appen, som heter Rainway.

Det hele bør tas med en klype salt, spesielt på Nintendo-siden – de har aldri før tillatt lignende på sine konsoller.

Men om det hele skjer, vil det kunne bety at alt av pc-spill vil være «spillbart» på Switch.

Det er en av utviklerne bak prosjektet som røpte det hele på Reddit, hvor han sier at appen vil komme til eShop, og være gratis.

Rainway skal i utgangspunktet fungere på alt som har en nettleser, men dedikerte apper skal gjøre det hele både enklere å koble sammen og gi en mer sømløs opplevelse. Mobiltelefoner vil derfor også støttes – selv om det finnes et vell av tilsvarende apper der.

I motsetning til mange av de andre appene som gjør den samme jobben, vil Rainway ikke kreve en Nvidia-grafikkprosessor, og skulle du ha flere skjermkort, vil du kunne sette én GPU til å ta seg av encoding av signalet, mens den andre tar opp selve spillingen.

Det hele virker å være primært for bruk hjemme, hvor både konsoll og pc er på samme nettverk. En beta skal etter planen lanseres neste måned.

Xbox One støtter i dag strømming av spill den andre veien, altså å spille Xbox One-spill på pc-en din via Xbox-appen på Windows 10.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3