Spesialutgaven av «Bulletstorm»
skulle utgis av Gearbox og G2A.

(PressFire.no): Sagaen om spillutgiver Gearbox og spillkode-nettsted G2A fortsetter. Nå har sistnevnte kommet med et tilsvar på at Gearbox trakk seg fra avtalen om å gi ut «Bulletstorm: Full Clip Edition» sammen.

- Vi er lei oss for den upresise informaskinen som er på internett om G2A, men samtidig er vi glad for å få sjansen til å få grundig forklart mange av disse misforståelsene, skriver de i en uttalelse.

Og grundig har de gått til verks. Du kan lese det komplette svaret deres her.

- Det hele startet med noen få negative reaksjoner fra enkelte YouTubere, og spesielt John «TotalBiscuit» Bain. Vår partner (Gearbox) valgte dessverre å publisere et brev med en rekke ultimatumer, uten å konsultere oss om sannheten i beskyldningene til Bain.

 

Har allerede kravene

G2A sier videre at alle kravene Gearbox stilte lenge har vært en del av nettbutikken deres, som opererer som en kjøp- og salgside for spillkoder.

Kravene inkluderte at G2A måtte gjøre forsikringstjenesten sin – altså der du betaler for å sikre at koden du har kjøpt funker – helt gratis for alle. Gearbox krevde også at G2A åpnet opp for at utviklere kunne fjerne stjålne nøkler selv, og at selve kjøpsprosessen ble mer gjennomsiktig.

Alt dette finnes allerede, sier G2A i uttalelsen sin, bortsett fra at de ikke akter å åpne opp for at alle utviklere skal kunne gå inn i databasene deres for å ta vekk stjålne nøkler.

- Det er av den største viktighet for oss at kun lovlig mottatte nøkler blir lagt ut hos oss. Vi taper på svindel, siden det er vi som legger ut fra vår egen lomme for nøkler som har sluttet å fungere.

 

- Ingen stjålne nøkler

G2A nekter for at de tilrettelegger for salg av stjålne nøkler, og sier at YouTuberne – med John Bain i front – farer med løs tung, og at «realiteten er at nøklene på G2A.com kommer fra legitime kilder».

- Vår markedsplass er en markedsleder i sikkerhet, og har en av de laveste svindel-andelene i industrien, skriver de videre.

Problemet i kritikken mot G2A er at noen utviklere ikke greier å akseptere at folk ønsker å selge spillene sine videre, sier de videre. Og at det å videreselge koder fått, for eksempel i samlepakker, ikke skader utviklerne – som ønsker å regulere markedet ved å holde prisene høye.

- Vi er ikke enig med dette. Vi respekterer kjøperens rettigheter, kjøpere som ofte dessverre tror at reglene utviklerne legger frem er loven.

Derfor ønsker ikke G2A å gi utviklere tilgang til kodebasene deres, siden de frykter sabotasje fra utviklere som bare vil gå de i strupen.

 

Æreskrenkende

Avslutningsvis sier nettbutikken at de bare ønsker å gi den beste tjenesten for kjøpere og selgere, og at de gjør alt de kan for å ha et så bra forhold som mulig til utviklere, samtidig

Men en pekefinger rettes mot de som har kritisert de:

- Vi respekterer våre kritikere, og tror de bare tenker på det beste for industrien. Dessverre så forstår de noen gang ikke hvordan vi fungerer, og slike misforståelser får dem til å mislede massene om selskapet vårt.

- Mesteparten av kritikken mot oss kommer av manglende kunnskap, og liten vilje til å høre den andre siden av saken. Det beste eksempelet er å sitere falske og æreskrendede uttalelser, samtidig som fakta ignoreres.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer