Slik skal Valve renske opp i Steam

Innfører tiltak for å eliminere «useriøse spill».

4. april 2017 13:06

(PressFire.no): Dårlige og spekulative spill har blitt et stadig økende problem for verdens største digitale spillbutikk Steam, og nå vil Valve ta affære.

Det har de tenkt til å gjøre ved å skru om på hvordan innholdet «vektes», og har konsultert seg med YouTube-personlighetene John «TotalBiscuit» Bain og Jim Sterling.

Luke bort useriøst innhold

Kotaku har oppsummert hvordan Valve nå har tenkt til å få opp synligheten for kvalitetinnhold og samtidig gjøre det vanskeligere for spekulanter eller «late utviklere».

Som ledd i den nye måten å vekte synlighet har som kjent Valve også skrotet Greenlight-systemet sitt for å godkjenne nye spill til fordel for Steam Direct. Valve skal regne med at færre spill blir godkjent med det nye systemet, og at kvaliteten på spillene vil gå opp.

Men de innfører også flere kurator-systemer, hvor Steam Explorer skal spille gjennom spill som ikke har solgt spesielt godt. På den måten kan de gi oppmerksomhet til spill som de mener fortjener mer åsyn.

På den måten ligner de på de såkalte Steam Curators, men vil få sin egen tumleplass i et forum. Der kan de også arrangere spill for flere spillere.

Steam Curators vil også bli redesignet, hvor de får muligheter til å legge inn videoer og lister. Det blir også muligheter for utviklere å dele ut spillnøkler via Steam-systemet, for å unngå svindel.

Mer informasjon til brukerne

Selve kundene, altså Steam-brukerne, skal også få tilgang på langt mer informasjon rundt spillene. Ikke bare om spillet, men også hvorfor det blir anbefalt til dem.

Det skal også foreligge nye planer for kundestøtte, men regner med at det blir færre henvendelser når de får luka ut flere av de useriøse spillene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3