Nå er fake news-spillet her

Sad!

27. mars 2017 10:38

(PressFire.no): Utvikler og designer Amanda Warner lot seg inspirere av de makedonske tenåringene som klarte å tjene penger på å skape falske nyheter på den amerikanske valgkampanjen.

Resultatet er et slags strategispill hvor du driver din egen butikk basert på falske nyheter – spillet har hun døpt «Fake It To Make It». Spillet kan du spille rett i nettleseren.

Dramatikk og kredibilitet

I spillet starter du din egen nettside hvor du skaffer dramatisk ladede artikler som deles via profiler i sosiale medier.

Ved å bruke artikler, som måles i kredibilitet og dramatikk, i visse typer målgrupper vil du skape mest mulig engasjement slik at det skapes mest mulig reaksjoner.

Målet er mest mulig klikk og naturligvis penger.

Derfor er det også amerikanske mediakonsumenter som er målet, for ifølge spillet er det klikk fra dem som betaler best i tillegg til å være enklere å engasjere.

Vil belyse mekanikkene

Warner skriver at målet med spillet ikke er å lære noen mekanikkene for å tjene penger på falske nyheter, men at hun håper det vil spillerne mer bevisst på hvordan falske nyheter fungerer.

- Generelt sett, tenker jeg at en bedre forståelse for hvorfor vi blir manipulert av andre, for profitt eller makt, er en verdifull kunnskap å ha, skriver hun på siden.

Hun håper også at noen er interessert i å bruke spillet i klasserommet, og at hun i så fall vil høre fra dem.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3