Steam endrer på brukeranmeldelsene igjen

Nå teller ikke karakteren din om du fikk spillet gratis.

10. mars 2017 14:21

(PressFire.no): I september gjorde Valve store endringer i hvordan anmeldelser på den digitale spillbutikken Steam ble håndtert.

Der kom det blant annet endringer i hvordan karakterene vektes, i tillegg til at det ikke lenger var tillatt med anmeldelser hvis du har fått spillet fra en utgiver eller utvikler.

Valve sine undersøkelser viste at mange titler hvor det var blitt delt ut nøkler hadde betydelig høyere karakterer enn de som var kjøpt. I tillegg har flere utviklere/utgivere blitt fersket i å manipulere anmeldelsessystemet for å få positive karakterer.

Nå utvides dette til å gjelde alle som har mottatt spill gratis – enten via gave eller har fått spillet gjennom gratiskampanjer.

Har du fått spillet i gave eller via kampanje vil du fremdeles kunne skrive en anmeldelse, men karakteren vil ikke være gjeldende, det skriver Valve i en uttalelse Kotaku har lagt ut.

De skriver videre at det vil ta noen dager før hele systemet er oppdatert med den nye vektingen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3