Switch den mest suksessfylte lanseringen i Nintendos historie

I Europa og USA.

8. mars 2017 00:05
Return of the King?

(PressFire.no): De første salgstallene for Switch er kommet, og så langt ser det ganske alright ut for Nintendo. Konsollens første «uke» består riktignok bare av tre dager med salg, og vi får sikkert flere milepæler etter hvert.

Her i Europa har maskinen forbigått Wii som den raskest selgende spillmaskinen ved lansering for Nintendo.

Ifølge Nintendo of Europe har maskinen solgt mer enn noen andre den første helga, selv med lansering i en ganske uortodoks periode på året.

Dermed vet vi at maskinen har solgt mer enn 325 000 i Europa totalt, som var tallet for den første helga til Wii. I Storbritannia solgte den 80 000, mens i Frankrike ble 105 000 maskiner handlet i helga. De øvrige territoriene vites ikke.

«Zelda»-salget er også himmelhøyt, der den franske filialen av Nintendo melder at utrolige 91 prosent av alle som kjøpte Switch, også kjøpte spillet.

I Europa sett under ett skal flere ha kjøpt «Zelda» enn «Wii Sports» i samme periode – og det fulgte med Wii gratis!

I Japan har det også være pågang, der Switch solgte 330 631 enheter, ifølge trackingtjenesten Nomura, gjort for Famitsu. Det er akkurat over PS4 (322 100) og ikke langt unna Wii (371 900) i samme tidsperiode.

Også i Amerika har Switch slått an. Ifølge en New York Times-journalist som har intervjuet Nintendo of America-sjef Reginald Fils-Aime, er dette den største lanseringen noensinne for selskapet «over dammen».

Switch skal ha solgt så mye at den også der overgikk Wii-lanseringen de første dagene.

«The Legend of Zelda: Breath of the Wild» er blitt den største lanseringstittelen til Nintendo i Statene, og har solgt mer ved utgivelsen enn den forrige rekordholderen «Super Mario 64». I motsetning til europatallene er dette vel og merke uten å telle med «Wii Sports».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3