Neida, «NES Mini» forsvinner ikke fra norske butikker

Importøren avkrefter.

16. februar 2017 11:17

(PressFire.no): Da Nintendo annonserte den bittelille NES Classic Mini-konsollen, var det mange retroelskere som ble gira.

Kjøpetrangen var voldsom, og maskinen ble (i hvert fall her på kontoret) spådd som DEN dingsen å kjøpe i julegave. Men slik ble det ikke, av en eller annen grunn.

Maskinen ble bare utgitt i et svært begrenset opplag, og selv om Nintendo slo seg på brystet med 1,5 millioner solgte siden lanseringen, så føles det ut som om dette kunne vært så mye mer.

Snipp, snapp, osv.

Den første meldingen kom da Spillsjappa.no postet på Facebook at de hadde fått mail fra Nintendo-importøren i Skandinavia, Bergsala, om at de ikke lenger ville levere NES Classic-er.

PressFire har også fått dette bekreftet hos flere andre norske nettbutikker. De siste utsendelsene fra Bergsala går ut i mars eller april, og så er det stopp.

Deretter bekreftet Bergsala nettopp dette hos Spillhistorie.no, før de i en uttalelse til det danske nettstedet N-Club.dk utbroderte litt, og sa at det ikke var deres valg, men heller at Nintendo sentralt skulle slutte å sende de nye konsoller.

Eller?

Men nå snur Bergsala litt på flisa. I en epost til PressFire sier de nå at det slett ikke blir stopp på utsendelsene fra sentralkontoret.

- Produksjonen av Nintendo Classic Mini fortsetter, og Nintendo of Europe vil fortsette med å sende ut konsoller på jevnlig basis, skriver pressekontakt i Bergsala, Inga-Brit Brækken til PressFire.

Vi har spurt om en nærmere forklaring, og hva som har skjedd i tiden mellom bekreftelsen og avkreftelsen, men har fått beskjed om at Bergsala ikke har noen ytterligere kommentarer.

Så inntil videre ser det ut til at maskinen fortsatt vil bli levert til norske (og nordiske) butikker, noe som er i tråd med hva Nintendo-president Kimishima sa under et investormøte for noen uker siden – at produksjonen skulle trappes opp.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3