Spillselskaper med felles front mot Trumps innreiseforbud

Blizzard-sjefen: - En sterk kontrast til grunnlaget vi er bygget på.

2. februar 2017 14:31

(PressFire.no): Spillgiganten Blizzard Entertainment og spillstudioet Harmonix går nå sammen som felles front mot Trumps innreiseforbud hvor personer fra Iran, Irak, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen får nitti dagers utestengsel fra USA.

Forbudet gjelder også reisende som har dobbelt statsborgerskap, hvis et av dem er fra et av de syv landene.


Direkte påvirket

Administrerende direktør hos Blizzard, Mike Morhaime, som blant annet står bak gigantspill som «World of Warcraft», «Diablo» og «Overwatch», snakket ut om sine tanker rundt forbudet igår, via en epost til sine ansatte:

- Innreiseforbudet som ble fastslått på fredag har påvirket en liten gruppe av våre ansatte og deres familie direkte, å støtte dem er en prioritet for oss. Vi har allerede fått de pårørte i kontakt med våres advokater og rådgivere, skriver Mike Morhaime.

Videre skriver han at forbudet er i sterk kontrast med verdigrunnlaget Blizzard er bygget på

Ikke alene

De to selskapene er heller ikke de eneste selskapene som går offentlig ut mot innreiseforbudet.

De står hånd i hånd med selskaper som Insomniac, Zynga, Electronic Arts, Microsoft og flere for å stå mot forbudet.

Forbudet skaper også utfordringer for spillutviklerkonferanse Game Developers Conference (GDC), som vil ta plass i San Fransisco i mars.

På Twitter kontoen til GDC, har de lovt å gi refusjon til de som nå ikke kan delta på den årlige konferansen grunnet forbudet.

Under kan du se en video Insomniac la ut på vegne av det nye forbudet:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3