Snakker ut om maktkamp i «Limbo»- og «Inside»-studioet

Fikk 50 millioner danske kroner for å sin halvdel.

18. januar 2017 13:01

(PressFire.no): I juni kom den svært uventede beskjeden om at den ene av de to grunnleggerne av det danske «Limbo»-studioet Playdead forlater selskapet.

Det var Dino Patti, som grunnla studioet med Arnt Jensen i 2006, som takket for ti år.

Beskjeden kom bare uker etter at studioet slapp sitt nye spill «Inside», som ikke bare fikk terningkast seks av undertegnede, men også fikk prisen for Årets plattformspill.

«Limbo» (2010) var studioets første spill

Uenighet om studioets strategi

Til den danske finansnettsiden borsen.dk avslører han en iskald maktkamp med den tidligere medgrunnleggeren Arnt Jensen.

I 2015 skal det ha oppstått uenigheter dem mellom, hvor Patti skal ha vært uenig i selskapets strategi. Han mente at ett spill per fire til seks år ble for stille for ham og «hans temperament».

Det er etter dette at stemningen forsurnet og kommunikasjonen skal ha begynt å gå via rådgivere og advokater.

«Inside».
«Inside».

Kjøpte ut Patti for 50 millioner

Resultatet ble til slutt at Arnt Jensen kjøpte Pattis andel av aksjene for 50 millioner danske kroner, som utgjorde 49 prosent av selskapet. Jensen eier nå hundre prosent av aksjene.

Ifølge Patti er den reelle verdien av selskapet langt større. Han er imidlertid klar på at han heller ville ha forblitt direktør i selskapet enn

Jensen har ikke kommentert saken overfor borsen.dk og forteller at han er bundet av en taushetskontrakt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3