Saksøker Atari for «Rollercoaster Tycoon»-penger

Vil ha 19 millioner kroner.

3. januar 2017 11:35

(PressFire.no): Som mange vet var det strategilegenden Chris Sawyer som skapte «Rollercoaster Tycoon»-serien, men i 2003 tok Frontier Developments («Elite»-serien) over stafettpinnen i en avtale med Atari.

De lagde utvidelsespakkene til «Rollercoaster Tycoon 2» i tillegg til «Rollercoaster Tycoon 3».

Savner 19 millioner kroner

Nå mener Frontier Developments at Atari har holdt tilbake royalty-penger fra salg og at en nettbutikk oppgir høyere salgstall enn de får penger for, det skriver TMZ. 

Ifølge spillselskapet skal Atari ha unnlatt å betale 2,2 millioner dollar i royalties – eller nesten 19 millioner kroner med dagens kurs.

De skal ha fått 1,17 millioner dollar, men mener salget skal utgjøre 3,37 millioner dollar.

Frontier Devlopments har bedt om innsyn i salgsrapportene, men hevder at Atari har halt ut tiden.

Nå har Frontier Developments sett seg lei på ventinga og går rettens vei for å gjøre krav på pengene de mener de har rett på.

Krig i fornøyelsesparken

I fjor ga Atari ut «Rollercoaster Tycoon World» - et spill som ble utviklet av Nvizzio Creations og fikk hard kritikk av spillere og anmeldere.

Nesten samtidig ga Frontier Developments ut «Planet Coaster» - et spill som har fått god mottagelse fra spillerne og anmeldere.

Vår anmelder trillet terningkast fire til «Planet Coaster» og berømmet den enorme friheten i selve byggedelen, men savnet mer spill.  

I samme åndedrag er det verd å nevne katastrofen «Rollercoaster Tycoon 3D» (2012) til Nintendo 3DS, som vår anmelder slaktet med terningkast én. Utvikleren N-Space gikk konkurs våren 2016.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3