Massivt kutt: Crytek legger ned fem studioer

- Refokuserer på innovative spill og utviklerverktøy.

20. desember 2016 17:39

(PressFire.no): I forrige uke skreiv om ryktene som svirret rundt «Crysis»-utvikleren Crytek, som nok en gang skal slite med økonomien.

Den gangen var det anonyme ansatte i selskapet som hevdet å ikke ha fått lønn på flere måneder – i tillegg til at det angivelig skal ha vært trøbbel med lønninger i hele 2016.

«Crysis 3».

Fem studioer legges ned

Nå kommer det endelig beskjed fra toppen i selskapet, og det er ikke godt nytt.

I en pressemelding, signert Avni Yerli, fortelles det at det blir massive kutt i det tyske spillselskapet og at det er hele fem studioer som legges ned.

- Disse endringen er del av de essensielle stegene vi må ta for å sikre at Crytek har sunn og bærekraftig økonomi når vi går framover og skal sikre bransjens beste, heter det videre.

Kuttene kommer for at selskapet nå skal «fokusere på det som alltid har definert Crytek – verdensledende utviklere, state-of-the-art teknologi og innovativ spillutvikling».

- Vi tror at å gå gjennom denne prøvende perioden kommer til å gjøre oss mer smidige, mer aktuelle og et mer attraktivt studio, heter det videre.

Det er studioene til Crytek i Sofia, Budapest, Istanbul, Seoul og Shanghai som nå blir påvirket.

Dermed er det kun studioene i Kiev og hovedkvarteret i Frankfurt som blir igjen.

«Robinson: The Journey».
«Robinson: The Journey».

Slapp nylig VR-spill

Hva som menes med å gå tilbake til kjernevirksomhetene er litt uklart – Crytek er mest kjent for å stå bak serien «Crysis» og spillmotoren Crytech, men signaliserte for et par år siden at alle spill fra selskapet i framtiden vil være såkalte free-to-play-spill.

Ifølge Kotaku skal ting nå tyde på at Crytek faktisk selger unna free-to-play-spillet «Warface».

Crytek slapp nylig også PlayStation VR-spillet «Robinson: The Journey» - et spill vår anmelder likte svært godt og trillet terningkast fem.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3