«World of Warcraft»-legacyserveren Nostalrius gjenoppstår

Skrus på igjen, uten Blizzards velsignelse.

5. desember 2016 15:22
Tarren Mill-kamp i sin gamle prakt.

(PressFire.no): Vi skrev tidligere i år om sagaen rundt Nostalrius-serverne til «World of Warcraft».

Dette var såkalte vanilla-servere som kjørte «World of Warcraft» slik det framstod det herrens år 2004 (eller deromkring), og som hadde hundretusenvis av flittige spillere.

Blizzard satte ned foten for det hele etter hvert, men åpnet opp for en dialog med folket bak serverne. Dette var for mange månder siden, og etter det har det vært veldig tyst. Det virker som slike gamle servere ikke lenger er på agendaen.

Dette har bakmenne sett seg lei på, og har nå overrakt alt av kildekode, databaser og spillerdata til et annet fanprosjekt, «WoW Elysium».

- Vi var klare for å jobbe som et helvete på dette, mer enn noen gang, skriver gruppa i en uttalelse.

- Men vi fikk aldri noen respons (fra Blizzard), selv etter fire måneder.

Elysium-prosjektet turer dermed på, og det har allerede vært stresstester på serverne som tar over etter Nostalrius (som får et annet navn).

Disse har gått fint, selv med over 10 000 samtidige spillere, og en full utgivelse er satt til 17. desember klokka 18:00 norsk tid.

Slik var de siste minuttene før
Nostalrius stengte tidligere i år.
Slik var de siste minuttene før
Nostalrius stengte tidligere i år.

Dette inkluderer både PvP- og PvE-serverne, og om du hadde en Nostalrius-konto vil du kunne logge inn med denne og fortsatt ha alt du eide der klar til bruk.

Du kan med andre ord fortsette der du slapp tidligere i år.

I tillegg skal det også settes opp en helt «fersk» server for de som vil starte helt på ny, uten at det vandrer mange maks-levelfolk rundt.

Så kommer det store spørsmålet: Hvor lang tid tar det før Blizzard setter ned foten atter en gang?

Nostalrius-gruppa mener de gjør dette for å sette press på selskapet, som de mener somler. Men har de noen egentlige intensjoner om å starte sine egne legacy-servere?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3