- Riot trekker «League of Legends» ut fra Twitch

Avtale med MLB for 1,7 milliarder - skal lage egen strømmeplattform.

24. november 2016 13:51

(PressFire.no): «League of Legends»-utvikler Riot Games ser ut til å være i ferd med å gjennomføre en gigantisk avtale med streamingselskapet MLBAM, ifølge LA Times og journalist Richard Lewis.

Avtalen skal være verd 200 millioner dollar de neste to årene, eller i overkant av 1,7 milliarder kroner.

De spesifikke rammene er bare rykter så langt, men planen skal være at Riot trekker (blant annet) «League of Legends»-turneringene sine – LCS og Worlds – ut fra strømmetjenesten Twitch, og heller produserer sin egen tjeneste sammen med MLBAM.

Å ikke være avhengig av en tredjepart er et smart trekk business-messig, men hva dette betyr for seerne er usikkert. Det kan virke som at Riot ikke ønsker å ha en betalingsmur for å kunne se kampene, skal vi tro denne tweeten fra en av designerne i selskapet.

Dealen skal visstnok innebære at Riot og MLBAM lager en app (til datamaskiner og mobiler) der alt av innhold skal «bo». Ifølge Lewis skal Riot ha som mål å ha 13 forskjellige ligaer representert, med rundt 2100 kamper sendt det første året.

MLBAM har god fartstid innenfor strømming, der de allerede har levert tjenestene til blant annet HBO, Sony og Turner Sports. Hovedaksjonæren i selskapet er Major League Baseball, og flere spekulerer i at de vil kunne legitimere «League» til annonsører på et helt nytt nivå.

«League of Legends» har over 100 millioner unike spillere i måneden, og flere titalls millioner kikker på de største kampene i spillet på Twitch og YouTube. Ingen av partene har så langt kommentert ryktene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3