Skotsk politi skal bruke spill i opplæringen

Simulerer dingser brukt til cyber-kriminalitet.

21. september 2016 15:10
«Police Quest» ble visstnok
brukt av amerikansk politi.

(PressFire.no): Politiet i Skottland tar i bruk spill for opplæringen av politibetjenter, melder Holyrood.com.

Spillet kjører på tablets, smarttelefoner og datamaskiner, og er spesiallagd for utfordringer innenfor cyber-kriminalitet.

I spillet skal politifolket lete gjennom en virtuell leilighet, der de kan finne potensielle beviser, og hvor de må svare på spørsmål rundt lover og juridiske prosedyrer.

Spillet skal bli brukt for å lære opp betjentene til å kjenne igjen og håndtere forskjellige digitale dingser, for å kunne ivareta viktige beviser som kunne gått tapt dersom dingsen ikke hadde blitt håndtert riktig.

Simulatoren er utviklet av eksperter fra universitetet i Abertay i samarbeid med politiet i Skottland og Droman Crime Solution.

- Vi designet dette spesifikt som en spilløsning på utfordringen ved å trene opp tusenvis av politibetjenter som kan være de første til å respondere til en hendelse med cyber-kriminalitet, sier Dr. Iain Donald ved universitetet.

Bruken av spillet skal gjøre det enklere å oppdatere betjentene på nyere teknologi, ettersom spillet kan oppdateres til å inkludere nyere gjenstander.

Ifølge utviklerne er spilling som opplæring mer effektivt både økonomisk og tidsmessig enn tradisjonelle teknikker, og etatene kan hente ut sanntidsinfo om betjentenes ferdigheter underveis.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3