Saksøkte 100 brukere som ga dårlige anmeldelser på Steam

Nå har Valve fjernet hele selskapet fra nettbutikken.

19. september 2016 11:01

(PressFire.no): Har du hørt om Digital Homicide før? Det er et selskap som har blitt smått legendariske for sine heller ...spesielle spill på Steam Greenlight.

Spill som «1 Ball 2 Win», «E.T. The Extra Large Testicle», «Winged Knight Penetration», «Not In MY Crapper» og «The Crazy Adventures of Poo Flung Doo».

Det oser ikke akkurat kvalitet, men dette er ikke noe nytt for Greenlight. Folk har hatt det gøy gjennom diverse gjennomspillinger av spillene på YouTube, og en skulle tro at visa endte der.

Ikke helt.

For nå har spillselskapet rett og slett blitt sparket ut av Steam, etter at de valgte å gå til det drastiske steget å saksøke 100 av de som skrev dårlige anmeldelser av spillet deres.

Til sammen ville de ha 18 millioner dollar i oppreisning, fordi disse anmeldelsene skal ha tatt knekken på salgene deres.

Valve sier i en uttalelse at utestengelsen kommer fordi Digital Homicide har vært ufine med Steam-brukerne, mens utviklerne har svart tilbake med at Valve er useriøse, og at de ikke har vært flinke nok til å rydde opp i slemme kommentarer på spillbutikken.

Det skal sies at enkelte Steam-brukere har gått for langt i kommentarene sine. Både (vage) drapstrusler og direkte harselering med enkeltpersoner er å finne, og Digital Homicide sier de til og med har fått tilsendt en eske med avføring på kontoret.

De har derimot ikke så mye å rutte med, etter å ha vært kjappe på søksmålsknappen tidligere. De tok nemlig ut sak mot YouTube-anmelder Jim Sterling etter at han rev spillene deres i fillebiter for noen år siden.

Den saken har ebbet noe ut i sanden etter at Digital Homicide gikk tom for penger. I en GoFundMe-kampanje spør de fans om å dekke regningen, men etter et halvår har de bare samlet noen hundre dollar.

Denne gangen spør de om noen kunne tenkt seg å representere de i retten.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3