Lindsay Lohan får ikke rettsaken sin mot «GTA V»

2. september 2016 10:04

(PressFire.no): Vi må faktisk skru tiden helt tilbake til 2013 for den første meldingen om at skuespiller Lindsay Lohan truet med å saksøke Take-Two og Rockstar for det hun mener er bruk av hennes utseende i «Gran Theft Auto V».

Lohan mente først at rollefiguren Lacey Jonas i spillet minner for mye om det hun ser i speilet, mens hun senere også tok opp et spesifikt foto som ligner på klær og posering som brukes i promomateriellet til spillet (se toppbilde).

Et halvår etterpå gjorde de alvor av truslene og saksøkte spillgiganten, hvor det het at flere elementer i spillet var basert på henne. Også Karen Gravano, kjent fra «Mob Wives», gikk til sak på samme grunnlag.

Gravano mente at hun dro kjensel på rollefiguren Andrea Bottino og hevdet at den var basert på henne.

Men det gikk ikke Lohan og Gravanos vei, og det blir ingen rettsak. 

Retten forkastet denne uken søksmålet og slår fast at Rockstar Games «aldri refererte til Lohan med navn eller brukte hennes ekte navn i spillet, brukte aldri Lohan som skuespiller i spillet, eller brukte aldri et fotografi av Lohan».

I saksdokumentene påpekes det i tillegg at spillet anses som satire, og at det uansett hadde blitt beskyttet av ytringsfriheten.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3