Plutselig dukket det opp en prototype av et 15 år gammelt Dreamcast-spill

Da kan du nå spille «Ecco»-spillet som aldri kom.

23. juni 2016 15:47

(PressFire.no): Det er noe spesielt med Dreamcast- konsollen, som gjorde at mange fikk et helt spesielt forhold til den. Men til slutt måtte den bøte med livet og ble Segas siste runde som konsollprodusent.

Men selv om konsollen i sin tid tapte kampen mot PlayStation 2, har det tidvis dukket opp spill til den mange år etterpå.

«Ecco the Dolphin: Defender fo the Future»
på Dreamcast.

«Ecco II» kom aldri ut

Denne gangen er det en oppfølger til kultspillet «Ecco the Dolphin» som i sin tid ble kansellert, men som fantes i prototypeform som har lekket på nettet.

Spillet fikk tittelen «Ecco II: Sentinels of the Universe» og er nå mulig å laste ned, brenne på en cd-plate og spille på en Dreamcast. Naturligvis kan du ta den noe kjedeligere veien med å fyre det opp spillet i en Dreamcast-emulator på pc.

Dette kommer etter at spillkonservasjonsprosjektet Hidden Palace kjøpte en utviklervariant av Dreamcast med et lite lager med tilhørende plater med innhold.

«Ecco II: Sentinels of the Universe» er som kjent bare en prototype, og derfor heller ikke et fullt fungerende spill. Likevel er de tmulig å styre delfinen rundt miljøet, men det er mye som mangler – inkludert lydeffekter og musikk.

Mer «Ecco» fra arkivet

Hidden Palace kan også avsløre at det kommer flere godbiter rundt «Ecco»-serien i tiden framover.

Det første «Ecco the Dolphin»-spillet kom til Sega Megadrive i 1992, mens det siste i serien kom til Dreamcast i 2000.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3