NRK skal sende tolv timer «Minecraft» i helga

23. juni 2016 11:59

(PressFire.no): At «Minecraft» har tatt spillverden med storm er det ingen tvil om. Det er gått syv år siden spillet først så dagens lys, men det selger fortsatt som varmt hvetebrød.

For noen uker siden gikk utvikler Mojang ut med at de hadde passert 100 millioner salg, og ifølge Medietilsynets «Barn og Medier»-rapport spiller over 20 prosent av norske barn under 17 år spillet.

Nå skal også NRK ta fatt i fenomenet, og lager en kjempeproduksjon rundt byggingen av et virtuelt Norge.

I programmet «Hele Norge Bygger», som skal gå på NRK Super, skal representanter fra hvert av landets 19 fylker bygge sin del av landet – både kopier av landemerker og abstrakte egenproduksjoner.

Blant annet skal statsminister Erna Solberg, som ikke er ukjent med spilling, legge de første klossene på «Minecraft»-versjonen av Bryggen i Bergen.

Det hele skal foregå i en tolvtimers maratonsending, hvor YouTuber Noobworks og P3s Niklas Baarli skal lede hele greia fra Marienlyst – i tillegg til at alt også skal sendes direkte på YouTube, der med FlippKlipps Henrik Hildre og Newtons Stiand Sandø.

I sendingen vil det dukke opp diverse kjente fjes (om de kan gjenkjennes i blokkform), inkludert Bare Egil, Stein Torleif Bjella, Freddy Kalas og General Chesz – som blant annet opptre.

Også kulturminister Linda Hofstad Helleland skal være med, sammen med sine to sønner.

- Målet med prosjektet er å skape en stor, felles kreativ lekeplass i Norge samt å løfte og feire spillkulturen. Den er litt mystisk og hemmelig for mange voksne. Det er det ingen grunn til! Spill er for alle, og det er både utviklende og moro, sier programredaktør i NRK Super Hildri Gulliksen.

Det hele går altså på NRK Super førstkommende lørdag klokka 12:00. Sendingen skal gå helt til midnatt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3