Valve gir ut penger til utviklere som vil lage VR-innhold

Slik at de ikke skal inngå eksklusivitetsavtaler - selv med Valve.

17. juni 2016 15:57

(PressFire.no): For noen dager siden kom det noen rykter om at Oculus hadde prøvd å kjøpe eksklusivitet for det nye «Serious Sam»-spillet.

Ryktet hadde sitt utspring på Reddit, hvor det hele visstnok endte i at utviklerne takket nei til et «shit ton» med penger.

Og mange er sinte på Oculus for dette, og ønsker at det ikke skal være spill eksklusive til enkelte VR-headset. Allerede er det et par-tre spill som kun er å finne i Oculus Store, og disse fungerer da ikke til for eksempel HTC Vive.

Liker ikke eksklusivitet

Men hva er Valves take på det hele?

Til PressFire har Valves Chet Faliszek tidligere uttalt at Valve ikke inngår slike avtaler, og påpekte at å behandle noen som konkurrenter sjelden overføres til noe positivt når VR-bransjen er så liten – og har så mye overlapp.

- Vi lagde ikke eksklusivitetsavtaler, og grunnen til at det viste seg å være klokt ble tydelig med tiden.

En annen Reddit-bruker, elpollodiablo187, sendte like greit en epost til Valve-sjef Gabe Newell, der han lurte på om selskapet noen gang har fått eller vurdert å kjøpe seg eksklusive titler innenfor VR.

- Et av problemene er risikoen. På alle prosjekter må du tenke på hvor stor risiko du tar. Det er mange forskjellige varianter av det. Finansielle, designrisikoer, tidsplaner, organisatoriske osv.

Låner bort penger til utviklere

Videre sier Newell at Valve er i en langt bedre situasjom enn nye utviklere, og tåper derfor å slurpe i seg finansielle risikoer langt bedre enn de er. Derfor tilbyr de rett og slett enkelte utviklere utviklingspenger i form av forhåndsbetaling for Steam-inntekter.

Men det stopper ikke der, for Valve øremerker ikke pengene i det hele tatt, ifølge Newell.

- Utviklerne kan lage spill for Oculus Rift eller PlayStation VR eller hva nå enn utviklerne mener er riktig for de.

- Vi håper at ved å finansiere de, så vil utviklerne være mindre villige til å inngå avtaler der de må være eksklusive til en plattform.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3