«The International»-premiepotten har allerede passert 10 millioner dollar

«Dota 2»-premien kan ende opp på over 350 millioner kroner!

6. juni 2016 10:42

(PressFire.no): At E-sport er blitt digert er det ingen tvil om, med absurde premiepenger strødd rundt i nesten hvert eneste spill.

Av alle spillene er det derimot «Dota 2» som er det klart største når det kommer til enkeltutbetaleringer, hvor Valve har gjort sjakktrekket å la spillerne selv være med på å legge penger i potten.

Gjennom å kjøpe et såkalt «Battle Pass» til finalespillet «The International», hvor du får masse in-game stuff som nytt utstyr til heltene, kosmetiske effekter og selv quester, så er du med på å legge mynt i kassa.

Det går faktisk sport i å kjøpe mest mulig, for hele greia går opp i nivå etter hvert som betalingene når avsindige verdimål. Dette gjør at alle som har betalt får mer utstyr når flere kjøper.

I fjor endte det hele på svimlende 150 millioner kroner i premiepotten de seksten lagene som deltok i «The International» spilte om, der over 50 millioner kroner ble tildelt det vinnende laget.

Selv sisteplassene fikk 452 000 kroner!

Men det ser sannelig ut til at det blir enda mer i år. På bare 20 dager har det blitt samlet inn over 10 millioner dollar, eller 81 millioner kroner – noe som er 50 prosent kjappere enn i fjor.

Faktisk er premiepotten allerede nesten like stor som hele potten var i 2014. Fortsetter pengerullingen i samme tempo som til nå, som er på 4,2 millioner kroner dagen, ender vi opp på over 350 millioner kroner før finalespillet starter 8. august.

For Valve er dette god business også. Bare 25 prosent av innbetalingene går til premiepotten, hvilket betyr at de har tjent nesten en kvart milliard kroner de siste tre ukene – og potensielt 1050 millioner til slutt, om tallet over står seg.

Herregud.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3