Ni nye norske spillprosjekter får statsstøtte

13. mai 2016 13:08

(PressFire.no): Norsk filminstitutt kunngjør nå at ni spillprosjekter får tildelt støtte for utvikling, hvor det er Rock Pocket fra Tunsberg som får det største kakestykket.

Rock Pockets skrekkspill «Moons of Madness» får 1,5 millioner kroner. Ifølge beskrivelsen tar du rollen som sjefsingeniøren på den første parmanente månebasen. Spillskaperne nevner blant annet den legendariske skrekkforfatteren H.P. Lovecraft som inspirasjonskilde til science fiction-spillet.

«Håp».
Foto: Artplant

Skytespillmoba

Den nest største potten går til Artplant og spillet «Håp», som beskrives som et skytesspill av den gamle sorte, hvor den gamle shoot ‘em up-sjangeren møter moderne spilldesign. Slik vi forstår beskrivelsen er det snakk om et slags MOBA, men med romskip.

Dirtybit får også 800 000 til et nytt spill i «Fun Run»-serien de kaller «Fun Run Arena». NFI trekker fram spesifikt suksessen til de to foregående spillene, som har blitt lastet ned mer enn 80 milllioner ganger til sammen.

NFI gir videre 600 000 til både sangbok-spillet «Syng» fra Storm Films og like mye penger til «Bendik & Monsteret» fra Kool Production – et konsept som blander film med interaktiv bok og spill. Spillet er koblet til filmen med samme navn.

«Våken». Foto: Black Book.
«Våken». Foto: Black Book.

Ta rollen som en 50 år gammel deprimert mann

Spillutviklerne i Black Book får 500 000 for å lage spilet «Våken» - et spill om den 50 år gamle deprimerte Leif.  Beskrivelsen om «hjelpeånder», «drømmerike» og «våkendrømming» får oss til å tenke på snåsamannen og Margit Sandemo. De nevner også «svimlende eventyr» og «beksvarte mareritt».

Encircle Games får 300 000 for å lage «Corroded» - et spill som kalles en online arena-brawler for åtte spillere. Hver spiller får styre sin egen robot og kjemper mot hverandre i en arena som krymper i løpet av kampen.

Ravn Studio fra Drammen får også 300 00 til å lage spillet basert på filmen «Birkebeinerne». Ifølge beskrivelsen blir du helten i virtuell virkelighet, hvor du må stå på ski i den norske middelalderen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3