«Rock Band 4»-salget har vært for dårlig

Mad Catz varlser masseoppsigelser og restrukturering.

11. februar 2016 03:25
Mad Catz ga nylig ut en rekke
«Street Fighter V»-kontrollere

(PressFire.no): For noen dager siden skrev vi om lederflukten fra spilltilbehørprodusenten Mad Catz, noe som skjedde bare én dag før de siste kvartalstallene skulle legges ut for investorer.

Akkurat det betyr som regel svært dårlig nytt, spesielt med tanke på at en bank de hadde lånt penger av nesten hadde tatt eierskap til selskapet for manglende måloppnåelse i avtalen.

Dropp i inntekter

Ikke så bra, er svaret, men heller ikke helsvart.

Omsetningen, mye takket være lanseringen av «Rock Band 4» som selskapet utga sammen med Harmonix, er opp hele 114 prosent siden forrige kvartal. Dette er det nest høyeste de noen gang har omsatt for siden oppstarten i 1989.

Til tross for dette var bunnlinja ti prosent dårligere enn forrige kvartal – selv om de fortsatt gikk i pluss totalt sett.

Dette redder dessverre ikke finansåret sett under ett, hvor selskapet så langt har tapt nesten 40 millioner kroner.

Kutter en tredjedel av staben

At en håndfull ledere forsvant i forkant av offentliggjøringen av tallene var bare starten for Mad Catz.

«Rock Band 4» sto kanskje for gode omsetningstall, men spillet solgte ikke til forventningene, noe som resulterte i at butikker hadde for mange utgaver, som igjen ble solgt unna til lavere priser for å få de unna.

Den dårlige trenden har nå (resten av) ledelsen sett seg lei på, og de har varslet en omfattende restrukturering, som dessverre blant annet innebærer at 37 prosent av de ansatte må finne noe annet å gjøre.

Aksjene stuper enda

Gamesindustry.biz rapporterer om flere merkelige valg gjort av Mad Catz de siste årene.

Ikke grep de sjansen til å kapitalisere på den enorme bevegelses-kontroller-bølgen som kom med Wii i 2006, ikke har de gjort noe innenfor «Toys-to-Life»-segmentet hvor Skylanders og Amiiboer nå regjerer, og til slutt har de ikke sett på mulighetene innen VR.

Denne mangelen på fremsyn har nå gitt aksjeeierne kalde føtter, og aksjene har stupt med nesten 49 prosent siden mandag.

Det er det nest laveste selskapet noensinne har blitt oppført med på børsen.

Gamesindustry legger også særlig merke til at den nye toppsjefen, Karen McGinnis, tidligere var økonomiansvarlig i selskapet, noe som kan tyde på at selskapet forbereder seg på salg.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3