«The Witness» gjør folk sjuke

Uvanlig mange rapporterer om kvalme etter å ha spilt i kort tid.

28. januar 2016 13:21

(PressFire.no): På tirsdag var det endelig klart for slippet av «The Witness», det svært etterlengtede nye spillet til «Braid»-utvikleren Jonathan Blow.

Etter rundt syv år i utvikling, godt dokumentert på hjemmesiden til spillet, var det med bra tilbakemeldinger fra de fleste som har satt seg ned med det.

Men alt er ikke helt som det skal, kan det vise seg: Flere og flere av spillerne har rapportert at de blir uvel og blir kvalme etter bare medium lange spilløkter.

Synsvidde?

både Reddit og NeoGaf-forumet forteller folk om fenomenet.

- Jeg måtte slutte å spille pc-versjonen etter en time fordi jeg ble dårlig. Den eneste gangen det har skjedd før var etter flere timer med klossete demoer til den første Oculus Riften, skriver bruker Kitbash i en egen tråd om emnet.

- Kona ble sjuk nesten med én gang, men jeg merket ingenting i det hele tatt, skriver Jarsonot i samme tråd.

Noen mener det kan ha noe med Field of View-innstillingene i spillet, eller synsvidden om du vil, som visstnok skal være litt lavt. Effekten av det er ofte at ting blir litt nærmere enn om du har en høyere synsvidde.

- Jeg spiller førstepersons skytespill hele tida, helt uten å bli sjøsyk, men «The Witness» gjør meg litt uvel, skriver ferruix på Reddit.

Andre skriver videre at de nesten kastet opp etter bare en time med spilletid, og at problemet er enda verre for personer som sitter i rommet for å se på.

Kommer fiks?

For å endre synsvidden må du inn i filene for å klusse med noen parametere.

Dette kan du se hvordan du gjør her, men det fungerer selvfølgelig kun på pc-versjonen. Det er heller ikke noen garanti for at det fungerer.

På Twitter har spillskaperen selv Jonathan Blow kommentert «anklagene», og sier at de skal klaske noe sammen for å se om ikke det hjelper, men at det vil ta litt tid før det er klart.

Med det mener han antageligvis en innstilling i menyene som gjør at du kan forandre på synsvidden uten å måtte endre direkte i filene – også for konsollversjonene.

Mangel på sikte

Andre mener igjen at det kan være mangelen på et sikte i synsfeltet som gjør det - og at det skal hjelpe noe å feste en liten papirdott midt på skjermen inntil utviklerne fikser saken. Eventuelt kan du bruke en sort tusj og tegne et kryss på tven din...

En tredje hypotese er at spillet ikke leser av musa raskt nok, her skal du kunne skru på såkalt mouse smoothing i menyene, som kan hjelpe noe.

Uansett hva problemet kan være, ser det ut til at et uvanlig antall folk har trøbbel med å få spilt spillet. Er det noen av PressFires lesere som har hatt samme påvirkning, og kanskje har funnet en løsning?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3