Spillkjede: – «Star Wars Battlefront» selger ikke til forventningene

EA: – Alt går etter planen.

3. desember 2015 16:15

(PressFire.no): I en oppdatering til investorer skal spillkjeden Gamestop ha rapportert at de måtte justere ned forventningene til «Star Wars Battlefront», men likevel ha blitt skuffet over salget.

Dette gjorde at EA-sjefen Peter Moore måtte svare i sin egen oppdatering til investorer, skriver Eurogamer.

Ble overrasket

Stephen Ju fra Credit Suisse skal ha sagt at det er en gigantisk elefant i rommet, og refererte til at Gamestop-sjefen hadde uttrykt skuffelse rundt salget av spillet

– Kommentaren var interessant og litt overraskende for oss, forteller Moore og påpeker at Gamestop-sjefen ble korrigert av en annen sjef i løpet av oppdateringen.

– Fra vårt perspektiv er jeg her for å forsikre om at vi planlegger for 13 millioner solgte spill før slutten av finansåret.         

Videre skal han ha sagt at de ikke ser noen svakhetstegn i tittelen og at markedsføring og at spesielt den kommende «Star Wars»-filmen gjør at de fremdeles tror på tallene de har forskutert.

Etterlengtet film og jul gjenstår

Foreløpig har ikke Electronic Arts offentliggjort noen konkrete salgstall, men spillet gikk rett til topps på salgslistene i lanseringsuken og tok dermed også den gamle «Star Wars Unleashed»-rekorden som det raskest selgende «Star Wars»-spillet noensinne.

Den siste oppdateringen vi har mottatt fra ANGI/Gfk Entertainment, som registerer salg i Norden, viser at «Star Wars: Battlefront» fremdeles ligger på en førsteplass på salgslistene. Da foran både «Call of Duty: Black Ops III» og «Fallout 4».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3