Skrekkspillene i virtuell virkelighet kan få høyere aldersmerking

22. november 2015 17:25

(PressFire.no): Det er ikke lenge siden Sony-sjefen Shuhei Yoshida etterlyste et nytt aldersmerkingssystem for utrullingen av virtuell virkelighet neste år.

Yoshidas poeng var at virtuell virkelighet kan være en mer intens opplevelse en den tradisjonelle opplevelsen via tv-skjerm, og derfor også gjøre større inntrykk. Kanskje spesielt skrekkspill, som spillet «Affected: The Asylum» som du kan se video av i toppen av saken.


Frykt og skrekk

Nå bekrefter aldersmerkingsorganisasjonen PEGI at det kan bli aktuelt å se på anbefalingene for opplevelser i virtuell virkelighet.

Det er Dirk Bosman fra PEGI som bekrefter overfor nettsiden MCV at de burde se på visse elementer på ny.

– Mer spesifikt kriteriene rundt kategorien «frykt» (som i dag er satt til PEGI 7 år) og «skrekk» (ikke-voldelige skumle bilder, som er satt til PEGI 12 år), forteller han.

I Norge har vi ikke aldersgrense som del av sensur når det kommer til dataspill, men Medietilsynet samarbeider med den europeiske organisasjonen PEGI om anbefalt aldersmerking.

Rådgiver Khalim Azam
Foto: Medietilsynet

Skumle spill vil få større oppmerksomhet

Rådgiver i Medietilsynet, Khalid Ezat Azam, forteller til PressFire i en e-post at de ikke har dannet et spesielt syn på dette ennå, men at de har blitt oppdatert av PEGI om at skremmende elementer i spill vil få større oppmerksomhet fra dem enn tidligere.

Han forteller også at dette ligner på diskusjonen rundt vurderingen som tidligere har blitt gjort rundt såkalt 4D/5D-filmer – altså filmer som kombinerer 3D-bilde med fysiske effekter eller teatralske innslag for å gjøre større inntrykk.

Både Sony, HTC/Valve og Oculus Rift planlegger å lansere sine systemer for virtuell virkelighet i løpet av neste år. I tillegg har Samsung et samarbeid med Oculus Rift om virtuell virkelighet for sine mobiltelefoner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3