Nå vil de puste liv i denne elskede Commodore 64-klassikeren

25. september 2015 11:30

(PressFire.no): Svært mange blir blanke i øynene når vi skriver om åttitallslegenden Commodore 64. 

Og ikke sjelden er den første tingen de samme folkene tar opp den legendariske spillserien «The Last Ninja» den var rett og slett elsket av millioner.

Enorm suksess

Den banebrytende «The Last Ninja»-serien var en enorm suksess på Commodre 64 og solgte mange millioner eksemplarer – noe som er imponerende i seg selv når man tenker tilbake på hvor enkelt det var å kopiere spill på åttitallet.

«The Last Ninja 2» skal angivelig ha solgt godt over fem millioner på Commodore 64 alene. (I tillegg kom spillet ut til en rekke andre plattformer).

Men etter det tredje spillet i serien, har oppfølgerne latt vente på seg – foruten en relansering til en ny plattform i ny og ne som «Last Ninja 2» til virtual console på Wii.

Vil vekke den til live

Nå vil imidlertid studioet bak serien puste nytt liv i den. Det britiske spillstudioet System 3 skriver på Facebook-sidene sine at de etter mye etterspørsel har bestemt seg for å prøve folkefinansiering for et nytt «The Last Ninja»-spill.

Foruten å fortelle at de kommer til å prøve kronerulling for finansieringen, avslører de ingenting om konkrete planer.

System 3 har de senere årene kun produsert en rekke lavbudsjettstitler, hvor kanskje «Stick it to the Man» til PS4 er det mest kjente.

Sunn skepsis

Det er imidlertid verdt å nevne at System 3 ved flere anledninger før har kunngjort nye spill i «The Last Ninja»-serien, men har endt opp med å kansellere dem.

Det inkluderer også «Last Ninja 4» i 1994 og remakes til blant annet Nintendo DS og PSP. Et spill til PlayStation 2 ble også kansellert.

I slike anledninger minner vi om at det er bra å være på tå hev og vokte seg litt for ulven

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3