Klarer de å ta stua med storm, også? – Ny Apple TV skal avdukes

4. september 2015 15:25

(PressFire.no): Onsdag 9. september skal Apple vise høstkolleksjonen.

Det betyr sannsynligvis både nye iPhone-modeller og en stor oppgradering av Apple TV. Er dette anledningen Apple har ventet på, for omsider å melde seg på i konsollspill-racet?

Følg pressekonferansen i vårt livestudio!

Invitasjonen setter Siri i førersetet.
(Bilde: CNBC, Twitter).

Et glemt Apple-familiemedlem

Apple TV har vært et litt forbigått og glemt familiemedlem.

For det har blitt noen år siden denne boksen kom ut, og den sleit en stund med å finne en plass og rolle.

I takt med at Netflix ble introdusert til flere markeder (Norge ble først med i filmklubben i 2012) og bredere strømmetilbud åpnet opp, ble den til slutt mer relevant enn bare å handle produkter fra Apples film- og tv-butikk.

Å strømme musikk, tv-sendinger eller filmer via den svarte boksen, er et populært bruksområde i dag. Eller se Netflix. Prisen er også sympatisk for denne mikrokonsollen og digitale mediespilleren (cirka 650-700 kroner).

Første generasjon Apple TV ble
sluppet i 2007.
Første generasjon Apple TV ble
sluppet i 2007.

Tusen kroner dyrere?

Det meste peker mot at vi får se en ny og kraftig oppgradert Apple TV-arvtager.

Her er noen av ryktene som florerer om den nye stueboksen – servert av 9 to 5 Mac, som hevder de har snakket med «folk som har kjennskap til det uannonserte produktet»:

* Hovedfokuset rettes mot spill. En egen App Store får en sentral plass i menyene.

* Prisen jekkes kraftig opp (149 til 200 dollar, det innebærer i så fall  at den blir minst tusen kroner dyrere enn dagens Apple TV).

* Lanseringen skjer i oktober.

* Den lener seg tungt på stemmekontroll, med hjelp fra Siri.

* Nye Apple TV kommer sammen med en mikrofon og bevegelseskontroller.

Apple varsler
økt spillfokus.

Sparket i gang en spilloffensiv

Apple har selv lagt ut et ferskt hint som underbygger slike spillspekulasjoner.

Torsdag denne uka sparket de igang en ny, offisiell Twitter-konto der de freidig utbasunerer «omfavn fremtiden innen spilling».

Det er en kanal der Apple ønsker å håndplukke innhold, for eksempel sniktitter, intervjuer med spillskapere og peke videre til lignende.

Selskapet bekreftet denne strategien overfor Buzzfeed.

Dette følger en trend der Apple vil ha flere lister og anbefalinger sydd sammen av mennesker, ikke bare generert av salgslister eller algoritmer bygd på hva du tidligere har kjøpt.

Amazons Fire TV kom i fjor. (Popcornet
 er ikke inkludert). 

iPhone 6S

Mobilspillmarkedet har utvilsomt vært eksplosivt og ekstremt lønnsomt for Apple. Vil de klare å gjøre et like stort innhugg i enda et spillmarked? Er dette en konkurrent Microsoft, Sony og Nintendo vil begynne å kaldsvette av?

Pressekonferansen skjer i San Francisco onsdag 9. september, klokka 19 norsk tid. Da får vi se omfanget av satsningen det hevdes ligger i grunnmuren til en ny Apple TV.

Der blir det trolig også presentasjon av iPhone 6S og 6S Plus – med kraftig oppgradert kamera som noe av det viktigste.

Din Side har sett nærmere på noen av mobilnyhetene det spekuleres i.

Onsdag får vi også svaret på om Apple regner med større suksess som mikrokonsollaktør enn hva Fire TV fra Amazon har klart hittil. Disse to boksene, ut ifra hva ryktene i forkant forteller oss, minner en hel del om hverandre.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3