Nå kommer et nytt «Age of Empires»

Men kanskje ikke det du ventet?

26. august 2014 10:52

(PressFire.no): Det er ikke lenge siden Microsoft valgte å gi ut en oppussa versjon av «Age of Empires II». Før det fikk vi «Age of Empires Online», som nå er stengt ned for godt.

Med «Age of Empires: Castle Siege» prøver Microsoft nå å puste liv i serien igjen, men det er mer snakk om et sidespor enn en ekte oppfølger.

Tower defense

For det ser mer ut til å være en slags vri på tower defense-sjangeren enn strategispillet serien er mest kjent for.

Riktignok skal du bygge en by eller fort, men for å beskytte mot en angriper via nettet. Du skal også erobre andres byer ved å angripe dem.

Alt er trykkfølsomme skjermer, og skal derfor være skreddersydd mobile plattformer Windows Phone 8-plattformer. Spillet vil også slippes for Windows 8, som vil leve i samme økosystem som Windows Phone 8-versjonen.

Seks sivilisasjoner

I utgangspunktet får du seks sivilisasjoner å velge mellom og spillet vil «gjenskape» seks historiske kriger og nevner beleiringen av Marienburg og Konstantinopels fall som to kjente kamper.

Spillet blir allerede sammenlignet med den gigantiske finske mobilsuksessen «Clash of Clans».

Microsoft skriver ingenting om hvordan forretningsmodellen blir, men vi blir ikke overrasket om det blir en form for mikrotransaksjoner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3