I disse mobilspillene skal du bombe Gaza

– Motbydelig å lage spill basert på folkemord og etnisk rensing.

5. august 2014 11:03

(PressFire.no): Den senere tiden har det dukket opp flere spill på Googles mobile plattform, Google Play, hvor handlingen er konflikten i Gaza.

I spillene «Bomb Gaza» eller «Gaza Assault Code Red» skal du som Israelsk militær bombe Gaza. I beskrivelsen av spillet heter det at «terroristceller sender raketter inn i landet ditt har du det som kreves for å beskytte innbyggerne dine?».

 Motbydelig

Spillene skaper sterke reaksjoner. En bruker skriver at «å tenke at du kan gjøre folkemord og etnisk rensing til et spill, er motbydelig» under spillets tilbakemeldinger. Andre skal ha kalt det skamfullt og ignorant.

I et tredje spill kalt «Whack the: Hamas!», en slags parodi på «Whack a Mole», skal du slå ned Hamas-soldater idet de dukker opp av tunneler.

Ifølge beskrivelsen skal spillet være inspirert av operasjon «Tzuk Eitan», som er kodenavnet til Israels operasjon mot Gaza. Videre heter det «Hamas kommer ut av tunnellene! Ikke la dem slippe unna, ellers vil de skade uskyldige sivile!».

Spillene har også hatt en lav aldersmerking, som betyr at det er klassifisert som passende for barn.

Google fjernet

Flere brukere har krevd at spillet blir fjernet fra Googles nettbutikk, og har blant annet truet med å starte en boikott av Google.

Nå har Google fjernet spillene fra Google Play og en talsmann forteller Yahoo at de fjerner apper fra Google Play som bryter med retningslinjene.

I regelverket til Google Play heter det at det innhold som oppmuntrer til hat, mobbing eller vold ikke er tillat.

Flere medier har prøvd å få en uttalelse fra produsenten av spillene, men har foreløpig ikke lyktes i å ha fått tak i en talsperson. Det er også mulig for brukerne å rapportere innhold de mener er upassende. 

Finnes flere spill

Det er ikke bare på Googles plattform at denne typen spill har dukket opp - et raskt Google-søk gir oss flere spill som kan spilles rett i nettleseren.

I spillet «Raid Gaza!» får du, ironisk nok, beskjed om å ødelegge Gaza før noen blir skadet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3