Storsuksessen «Flappy Bird» blir slettet i dag

– Det har ødelagt mitt enkle liv, sier utvikleren.

9. februar 2014 16:16

(PressFire.no): Den seneste store tittelen på mobilspillmarkedet er nå for tiden «Flappy Bird», et enkelt spill som handler om å flakse vingene på en fugl for å propellere den så langt fremover som bare mulig.

Siden spillet har beholdt førsteplassen på både App Store og Google Play i én måned, er det beregnet at den vietnamesiske indieutvikleren bak dette beskjedne spillet raker inn over 300 000 kroner hver dag – bare i annonseinntekter.

– Jeg orker ikke dette lenger

Men pengene er tydeligvis ikke hovedfokuset til skaperen, Dong Nguyen fra Hanoi, som nå tar ned spillet:

Jeg beklager til alle «Flappy Bird»-spillere, men 22 timer fra nå av kommer «Flappy Bird» til å bli tatt ned. Jeg orker ikke dette lenger, skrev han på mikrobloggnettstedet Twitter i går.

Han poengterer at grunnen ikke har noe med rettigheter til spillet å gjøre, og at han heller ikke har noen intensjoner om å selge det.

Liker ikke oppmerksomheten

Nguyen har i det siste vist flere tegn til at han ikke er interessert i berømmelsen.

– Jeg kan påstå at «Flappy Bird» er en suksess. Men det har også ødelagt mitt enkle liv. Så nå hater jeg det, skrev han i går.

Twitter-siden hans er et testamente til hvordan han føler suksessen har forandret livet hans, med retweets fra mennesker som støtter han mot en bølge internetthat.

Tidligere denne uka ba han om at pressen skulle la han være i fred:

– Pressen overvurderer suksessen fra spillene mine. Dette er ikke noe jeg vil. Vær så snill – la meg være i fred, skrev Nguyen for noen dager siden.

Men et spørsmål fra en av hans twitterfølgere avslørte at det ikke var pressen han hadde mest problemer med:

– Det er ikke på grunn av de, det er på grunn av hvordan folk bruker spillet mitt. De overbruker det, skrev han.

«Fez»-skaper sluttet plutselig

I fjor sommer var det også en annen ensom indieutvikler som fikk nok av spillsamfunnet.

«Indie Game: The Movie»-stjerna Phil Fish, skaperen av kritikerroste «Fez», bestemte seg plutselig for å legge opp. I samme slengen vraket han oppfølgeren, «Fez II».

– «FEZ II» er kansellert. Jeg tar pengene og stikker. Dette er alt jeg orker, skrev Fish på sine hjemmesider.

Dette skjedde kort etter at Fish hadde en offentlig krangel med spillkritikeren Marcus Beer, bedre kjent som «The Annoyed Gamer» via Twitter.

– Dette er ikke resultatet av kun én hendelse, men slutten av en endeløs, blodig kampanje. Dere vinner, avsluttet han. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3