Se den første videoen av Iphone 5

Lanseres i Norge om to uker.

12. september 2012 21:38

(PressFire.no): I kveld var fokuset rettet mot San Francisco og Apples pressekonferanse der iPhone 5 ble vist for første gang.

Telefonen kommer i salg i Norge allerede 28. september. Prismessig kommer den til å legge seg på nivået som iPhone 4S har i dag. 

Noen av de viktigste landene, kommersielt sett, tjuvstarter allerede den 21. september. Det dreier seg om USA, Canada, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Australia, Japan, Hong Kong og Singapore.

Telefonen kommer i utgangspunktet bare i to farger: svart eller hvitt, annonserte Apple-sjef Tim Cook.

Baksiden av telefonen er i aluminium.

Tim Cook fikk til å smette inn noen suksesshistorier før iPhone 5 ble et tema. Blant annet at selskapet har solgt 17 millioner iPad det siste kvartalet (totalt 84 millioner på to og et halvt år).

- Tynnest i verden

Apple utbasunerte dessuten at de nå har lagd verdens tynneste smarttelefon. Den er 18 prosent slankere enn forgjengeren, iPhone 4S.

I løpet av de drøye to timene pressekonferansen varte, fulgte vi nyhetene tett i vårt livestudio. Der kan du lese om alt som ble avslørt onsdag kveld.

Blant annet ble det offentliggjort at Apple lanserer et nytt operativsystem, iOS 6, som lanseres 19. september. Det kommer også en ny iPod-modell (kalt Shuffle) og iTunes skal bygges om, fikk vi vite.

* Les om nye iTunes her.
* Info om nye, fargerike iPod Touch.
Mer om ny iPod nano. 

Nytt blir det også at rekkene med applikasjoner på hjem-skjermen til iPhone nå takler fem i stedet for fire slike programmer som er tilfellet per i dag.

Dette skjer gjennom iOS-programvareoppdateringen som blir tilgjengelig neste uke.

Apple lovte dessuten at alle programmer som følger med den nye telefonen vil ha fått en oppgradering til å takle en ny og større skjerm og kjappere prosessor.

De demonstrerte også spill for å signalisere at de nå har nok prosessorkraft til å bli oppfattet som en enda større trussel til PlayStation Vita og Nintendo 3DS, som er to tradisjonelle håndholdte spillkonsoller fra henholdsvis Sony og Nintendo.

Noen fakta om den nye Apple-telefonen

* Den får et aluminiumsdeksel på baksiden.

* Skjermen blir på 4 tommer. 

* A6-prosessor som Apple hevder gjør iPhone 5 dobbelt så rask som 4S.

* Den nye prosessoren er dessuten 22 prosent mindre enn den som er i forrige generasjon.

* LTE sørger for raskere surfing.

* Batteriet er kraftigere, og klarer 225 timer standby.

* iPhone 5 er 18 prosent tynnere enn 4S (er 7,6 millimeter tykk).

* Ladekontakten byttes ut, men Apple har tenkt på oss som har skuffer og skap fulle av gamle ladere, for det kommer en adapter.

* Oppløsningen blir 1136x640, i 16:9-format.

* Vekt: 112 gram (18 prosent lettere enn 4S).

* Apple snakket også om at den nye iPhone får bedre trådløs nettverksteknologi. 

Her finner du mer info om iPhone 5 og det nye operativsystemet iOS6.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3