(PressFire.no): Miles Jacobson, en av toppene i SI Games som lager «Football Manager»-spillene, gikk nylig ut og avslørte hvor omfattende piratkopiering er på Android-plattformen.

«Football Manager Handheld 2012» ble nylig lansert til plattformen, og Jacobson innrømmet at han aldri har sett makan til tall:

For ni av ti piratkopierer «FM Handheld» til Android.

 

Miles Jacobson.

- Veldig skuffende

- Det er veldig skuffende at det er så mange der ute som liker det vi holder på med, og bruker et utall timer for å underholde seg med spillene våre, men som ikke syns vi fortjener å bli betalt for produktene.

- Når vi ikke salgsmålene, vil vi ikke lage et nytt spill til denne plattformen. Det er en enkel forretningsbeslutning, men vi håper å kunne fortsette å støtte Android-systemene, sa Miles Jacobson til Eurogamer i forrige uke.

Nå mener han selv å ha funnet svaret på hva som kan gjøres for å sikre utviklerne de pengene der har kalkulert med, og bremse piratene.

Løsningen er å implementere Steam-lignende tjenester på Android, mener Jacobson, både for å øke graden av sikkerhet (les: anti-pirattiltak) og brukeropplevelsen.

 

«FM Handheld 2012».

- Holder på å snu ryggen til Android

- Det vi trenger å få til Android er en onlinebutikk som ikke bare gjør det enkelt for folk å kjøpe spill eller gi deg tilgang til spill, men som også tilbyr tjenester som resultattavler og community-tjenester, sammen med kundevennlig DRM, uttaler Jacobson ifølge Eurogamer.

- Et system som kan matche spillere over nettverk, slik at du kan spille mot venner. En online-butikk som i essens fungerer som en iTunes-variant, bare med programmer og Apps, Game Center og et sosialt nettverk for Android-bruker – alt dette i ett.

- PC og Mac opplevde en stor innovasjon noen år tilbake, bygd av Gabe Newell og hans folk i Valve, som får til alle disse tingene. Tjenesten heter Steam. Noe slikt som Steam på Android kan revolusjonere markedet for alle - og det i en tid der utviklere og utgivere er i ferd med å snu ryggen til Android på grunn av alle problemene dette markedet har, i stedet for å omfavne det, sier Jacobson.

 

Spill er underholdning, ikke en menneskerett

«Football Manager Handheld 2012» koster 70 kroner på Android Market.

Selv om enkelte mener prisen er så høy at SI Games ber om å få spillet sitt piratkopiert, avfeier Jacobson dette som sludder.

Denne problemstillingen skapte også enormt engasjement i kommentarfeltet hos PressFire da vi skrev om dette for en ukes tid siden.

- Det finnes ingen unnskyldning for å piratkopiere. Spill er underholdning, ikke en menneskerett, er Jacobsons syn på dette.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer