Ni av ti piratkopierer «Football Manager» til Android

- Spill er en underholdningsform, ikke en menneskerett.

24. april 2012 16:46

(PressFire.no): For to uker siden kom «Football Manager Handheld 2012» ut på Android-plattformen, og det til tross for at spillskaperne i SI Games i et intervju med PressFire på nyåret uttalte seg litt kritisk til Android.

Miles Jacobson i SI Games sa også til oss at de i høst klarte å bremse antallet som piratkopierer «Football Manager» til pc, og at dette resulterer i at de nå utvider med flere ansatte og kan lage et enda bedre spill neste gang.

Når det gjelder den ferske Android-versjonen, er piratvirksomheten rekordhøy. Jacobson sier til Eurogamer at det er det verste han har sett i løpet av sin karriere.

- Ingen effektiv piratsperre

- For det første er det ingen piratsperre som er effektiv på Android på dette tidspunktet, så det er ganske enkelt for folk å få det til å virke (altså piratkopiere – journ. merk).

- Plattformen er i tillegg veldig populær i noen land der piratproblemet er større enn i andre, sier Jakobson.

Miles Jacobson hoster opp noen tall for å sammenligne hvor utbredt piratkopieringen er. Til «FM 2009» (pc-versjonen) ble fem eksemplarer av spillet ulovlig kopiert per ett kjøpte eksemplar. Når det gjelder Android-versjonen er styrkeforholdet langt større: Ni piratkopierte per ett kjøpte.

- Piratproblemet blir typisk større jo lengre ut i et spills livssyklus man kommer, noe som sannsynligvis vil være tilfelle med Android-utgaven, innrømmer han.

Mer hodebry

Hvis Jacobson var skeptisk til Android før lanseringen av det første «FM»-spillet til plattformen, har han nå enda mer å tygge på.

Til PressFire sa han at skepsisen i første rekke var knyttet til en tungvint sertifiseringsprosess med mange standarder til Android-plattformen. Nå har han rekordmange pirater å bekymre seg for i tillegg.

- Vi har ikke nådd målene vi har satt oss enda, innrømmer han til Eurogamer når han sier hvorvidt de kommer til å lage flere «FM»-spill til Android.

- Men jeg tror vi kan oppnå det på sikt. Det er veldig skuffende at det er så mange der ute som liker det vi holder på med, og bruker et utall timer for å underholde seg med spillene våre, men som ikke syns vi fortjener å bli betalt for produktene. Når vi ikke salgsmålene, vil vi ikke lage et nytt spill til denne plattformen. Det er en enkel forretningsbeslutning, men vi håper å kunne fortsette å støtte Android-systemene.

- Det finnes ingen unnskyldning for pirater

Han er ikke enig med dem som hevder at piratkopiering ikke bare trenger å være negativt for et spill. Noen mener at salget på sikt kan tjene på en slik form for oppmerksomhet.

Det er enkel matematikk. Spillutviklere driver med business. Får man ikke betalt, ender de opp med å måtte stenge.

- Det finnes ingen unnskyldning for noen form for piratvirksomhet. Hvis du ikke ønsker å betale en gitt pris, la være – og dropp å spille det. Spill er en underholdningsform, ikke en menneskerett, sier Jacobson til Eurogamer.

«Football Manager Handheld 2012» er lansert til iOS, og til Android. Sistnevnte versjon koster 70 kroner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3